D1: al zegt/zei de site anders: we hebben laatste duel echt gewonnen!!

DSC_5299 (1)Zaterdag 18 april stond onze laatste competitiewedstrijd op het programma. Vorige week, na de 4-0 zege op Devolco’88, zijn we een plekje gestegen op de ranglijst. We staan nu op een mooie vierde plek. Een resultaat waar we als debutant in de tweede divisie erg trots op zijn. Nu al konden we terugblikken op een fantastisch seizoen met mooie resultaten en veel spannende wedstrijden.
Om de vierde plek te kunnen handhaven moest er gewonnen worden van Auto van Oort/Rebelle uit Dieren. Dit was dan ook onze doelstelling voor deze wedstrijd. Voor Auto van Oort stond er ook nog wat op het spel. Dit team staat namelijk 11e op de ranglijst en moesten van ons winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Dit kon dan nog wel eens een hele leuke wedstrijd worden.

Om 12:45 werd verzameld bij het Trefpunt om op weg te gaan naar Dieren. Tijdens een rit van ruim een uur zit je misschien soms wat te lang naast elkaar op de achterbank. Dit bleek wel in de auto waar Manon K, Esther, Kelly en Alice in zaten. Er werd een aantrekkelijke voorbijganger gespot met een zak snoep en Esther had zoveel zin in één van die snoepjes dat ze voorstelde om er een te vragen (lees: deze voorbijganger werd gespot tijdens het wachten voor het stoplicht). Manon K bedacht zich geen moment en ja hoor: raampje open en netjes om een snoepje vragen. Deze aardige meneer was erg gul en gaf gelijk de hele zak. Daarna bedacht Esther zich pas: hm, snoep aannemen van een vreemde? Hoeveel snoepjes er uiteindelijk genuttigd zijn is tot op de dag van vandaag een raadsel. Anyway, we waren op weg naar Dieren om onze laatste competitiewedstrijd te spelen.

De scheidsrechter had een andere manier van spelers/pasjes controleren. Voor de wedstrijd ging hij random vragen wie Haarman en Hof waren. Alice wilde zich ook graag persoonlijk voorstellen aan de tweede scheids en begroette hem netjes met: Ik ben mevrouw Harmelink. Alles stond uiteraard correct op papier, dus we konden beginnen aan de wedstrijd.

De eerste set werd gelijk duidelijk dat dit nog wel eens een hele moeilijke wedstrijd kon worden voor ons. We konden niet ons eigen tempo vinden en er werden veel (!) persoonlijke fouten gemaakt. Voornamelijk serveren bleek nogal moeilijk te lukken in deze zaal. Uiteindelijk hebben we de set wel naar ons toegetrokken, maar dat we beter konden dan dit wist iedereen.
De tweede set verliep hetzelfde als de eerste set en het lukte ons maar niet om gewoon lekker ons eigen spel en vooral tempo te spelen. Time-outs en wissels van Hans veranderden de situatie ook niet. Ook in deze set waren er teveel persoonlijke fouten Auto van Oort/Rebelle zag hier natuurlijk kansen en sleepte de tweede set binnen.
In de derde set kregen we iets meer grip op de wedstrijd. Er werden minder fouten gemaakt, maar we hadden het nog steeds moeilijk. Echt een voorsprong uitbouwen ging niet echt. Uiteindelijk hebben we de set toch met moeite gewonnen.
Het lijkt wel of we in de vierde set klaar waren met dat ‘geknoei’ en ons spel ging beter lopen. Met een setstand van 25-17 sloten we de wedstrijd af en namen we dus mooi 4 punten mee naar Weerselo.

Na 22 wedstrijden hebben we het seizoen afgesloten op een vierde plek met 67 punten. Helaas is er een verkeerde uitslag doorgestuurd en staat er een 3-1 winst voor Auto van Oort genoteerd bij de Nevobo. De setstanden die genoteerd staan komen ook niet overeen met de werkelijke uitslagen. Neem van ons aan: we hebben echt 3-1 gewonnen ;-).

Via deze weg willen we ook de kampioenen binnen onze vereniging feliciteren: Wevo 2 (mini’s niveau 4), dames 5 en meisjes C2! Daarnaast ook onze felicitaties voor dames 2 met een 2e plek in de 1e klasse en eventuele promotie. Tot slot willen we iedereen bedanken die zich ook dit seizoen weer voor ons hebben ingezet: mini’s, vlaggers, tellers en natuurlijk ook onze supporters. Tot volgend jaar!