D1: winst na achtbaanrit tegen Dynamo Apeldoorn

In een wedstrijd met een hoog “berg-en-dal”-gehalte blijft Wevo’70 ook in deze wedstrijd weer aan de goede kant van de score. Na afloop overheerste ook wel het gevoel dat de uitslag terecht was, maar het zag er in sommige fases van de wedstrijd heel anders uit.

Het begon direct al in de eerste set. Al vlot nam Dynamo Apeldoorn II een voorsprong van 1-5, die ze vervolgens doodleuk uitbouwden naar 3-11. In alweer de tweede time-out werd aangegeven dat de set pas na de 15 begint wel erg letterlijk genomen, want met een inhaalrace stond het op 15-15 weer gelijk. Wevo’70 was weer de baas in eigen hal en met 25-21 werd de eerste set binnengehaald, zonder problemen: 1-0.

Ingeleverd
In set twee was niet alleen het begin van de set niet goed (2-7) maar bleef ook de inhaalrace uit. Met maar liefst 13-25 werd de set ingeleverd en kwam Dynamo op gelijke hoogte: 1-1.
Een tactische omzetting in set 3 leek vruchten af te werpen, want daar zagen we het eigen spelletje ineens wel terug. Sterk serverend en blokkerend werd Dynamo vast gezet en konden we met 25-16 (2-1) weer wisselen van kant.

Stroever
De vierde set liep wat stroever, maar ook hier werd halverwege afstand genomen 18-13. Op de grens van 20 was Dynamo nog steeds op ruime afstand: 20-16. Even rechtte de ploeg van Auke Snijder nog een keer de rug, met een paar fantastische reddingen van de libero vochten ze zich terug naar 21-19. Maar boven de twintig bleef Wevo’70 heel beheerst in het benutten van de eigen kansen en op 25-23 konden we een vierpunter bijschrijven (3-1).

‘Niet door ondergrens’
Trainer/coach Gerjan Heerkes keek terug: “Je hebt soms wedstrijden die voor het gevoel wat moeizaam verlopen. Kenmerkend voor een team dat goed draait, is dat ze ook deze wedstrijden wel ‘gewoon’ winnen. Ik ben dan ook blij dat we op de beslissende momenten in de wedstrijd wel op ons basisniveau terug konden vallen en niet door de ondergrens zijn gezakt, op de tweede set na. De punten staan inmiddels in de stand en we kijken al weer uit naar zaterdag.”

Topper
Want met de uitslagen van afgelopen weekend, staat er voor komende zaterdag een topper op het programma. Wevo’70 gaat op bezoek in Barneveld om het tegen de koploper Kap Makelaardij/SSS op te nemen. Een ploeg in bloedvorm, getuige de 0-4 afstraffing die ze zaterdag aan Apollo 8 II uitdeelden en het bereiken van de laatste 16 in het nationale bekertoernooi! We hebben niet zo’n goed trackrecord in Barneveld. Maar beginnen zaterdag om 17.00u als nr.2 met 1 puntje achterstand op de lijstaanvoerder én tegenstander niettemin vol goede moed! Het zou fijn zijn als er wat supporters ons nareizen, we kunnen alle steun gebruiken!