MA1: Eerste wedstrijd, eerste zege in the pocket!

Matchday voor het sterk vernieuwde vlaggenschip bij de jeugd van Wevo 70, MA1. Pien, Leonne en Marle zorgen voor nieuw elan, terwijl vertrouwde gezichten als Kaylee, Roxy, Babet en Noor nog steeds verbinding met het team hebben, maar dan als assistenten en tegenwoordig lekker volleyballen bij onze senioren.

Direct na de fotosessie ging de knop om en waren de meiden bezig met de warming-up. Gilbert had de opstelling voor set 1 met Janneke op SV, Elke op dia, Pleunie en Marle op mid, en Ashmara en Pien op de pl. positie.

Vanaf het eerste begin bleef het team achter de feiten aanlopen, er was een verschil in punten van 5 en dat bleef zo tot aan de BIG points. De echte vechtlust kwam naar boven, servedruk gaf de doorslag en met 26-24 kwam de glimlach op de gezichten en was de eerste set voor de Wevo-meiden.

Kunnen wij zó volleyballen?
Set 2 gaf een beeld van hoe men eigenlijk wil volleyballen met dit team: Pien verdedigde met Mirthe werkelijk de moeilijkste ballen. Leonne voelde zich vrij en kon prima de mid aanspelen.  Pleunie liet op aanwijzing van de coach de tegenstander alle hoeken van het veld zien met serveren, van p1 naar p1 afgewisseld met p5 naar p5 was de tegenstander geheel het overzicht kwijt. Einde tweede set kwam er emotie bij:  Wat? KUNNEN wij zo volleyballen???? Setstand 25-3. Met enig ongeloof keken ook Gilbert en Ron elkaar aan en voor het setpoint nam Gilbert nog een time out om te waarschuwen ook voor de nieuwe derde set die geheel anders zou verlopen. Dat hoort ook vaak bij onze sport.

Kort keerpunt
De walk-over van set 2 werd in set 3 een kort keerpunt, het was te rommelig, te vaak werd de eigen positie van spelers niet goed  ingevuld. Kleine foutjes slopen in ons spel en pas in set 4 was het team weer volop bij de les. Set 3 stand 22-25. Het was 2-1 voordeel en we moesten nadrukkelijk in set 4 terugdenken aan de laatste trainingen, waarin wij zo nadrukkelijk hadden getraind op voetenwerk bij blokkering, en de vrije netspeler dichter bij de AS van het speelveld zich moest gaan bevinden. Na een moeilijk begin van set 4 werd ook deze afgesloten met winst 25-20.

Balans en rust
De eerste overwinning was een feit mede door de zussen Maithe en Ashmara, die voor veel balans en rust in het team zorgen. Elke had haar dag met regelmatig de perfecte tactische tipbal in de hoeken bij Salvora.
Het team wint, dat is prachtig natuurlijk, maar nog mooier, de spelmomenten waar we op trainen regelmatiger te zien zijn in onze structuur bij het spel; servedruk met snelheid en de langste lijn, (diaserve), middens continue aanspelen, ballen minder hoog met de setting, en dat in combinatie met onze libero Mirthe die iedere week beter wordt.

Nog een klein woord aan de fotograaf, mede namens MA1 en staf, bedankt voor de genomen tijd om de foto’s te maken voor onze club, en bedankt voor de minuten dat je bij ons moest wachten omdat die ene trainer niet te vroeg was (laten we maar zeggen).