Drie Wevo’70-teams pakken op slotdag de titel!!!

We moesten er bij onze vereniging even op wachten, tot de laatste speeldag zelfs. Maar toen was het dan zover en niet zo’n klein beetje ook: liefst drie teams haalden de titel binnen en konden op een zonovergoten dag een geweldig feestje vieren: Meisjes B1, CMV team 5-1 en CMV team 5-2. Meiden, trainers, begeleiding van harte: geweldig!


 
Meisjes B1 weerstaat de spanning
Voor Meisjes B1 was het op voorhand een zeer spannende dag. Voor de laatste speeldag stond het team, dat getraind wordt door Jeroen Sanders en gecoached door Johan Koopmans, op de eerste plek, met een krappe maar toch redelijke marge van twee punten op Polstars en vier punten op Tornado. Echter, Tornado speelde op vrijdagavond al en zette de druk er fors op: ze wonnen met 4-0, pakten zo 5 punten en stonden dus opeens bovenaan met een punt voorsprong op Wevo’70 MB1. En om het nog wat stressvoller te maken: Wevo MB1 moest op de slotdag aantreden in Bentelo tegen de andere, voornaamste concurrent, Polstars. En omdat vaste coach Johan helaas verhinderd was, was trainer Jeroen Sanders zo aardig om (voor het belangrijke duel van zijn Wevo’70 dames 1 tegen Rosstars om plek twee in de tweede divisie) in te vallen als coach.
Maar kennelijk hadden al deze bespiegelingen vooraf geen enkel effect op de meiden, in ieder geval niet die van Wevo, wellicht wel die van Polstars. Met een ongelooflijke overmacht en superioriteit werden de eerste twee sets met liefst 25-9 (!) in no-time gewonnen door Wevo MB1 waardoor Tornado alweer gepasseerd was en het team nog maar 1 set nodig had om de titel te pakken. Dat zorgde kennelijk alsnog voor wat stress want de derde set ging wat moeizamer. Maar toen die met 25-20 ook in de zak zat, kon het feestje alvast losbarsten op het veld en op de tribune. Om de titel luister bij te zetten en het verschil met de concurrentie duidelijk te maken, werd ook de vierde set met 25-13 gewonnen en toen was het echt partytime!
Het succesvolle team bestaat uit (v.l.n.r. op de foto): Iris Kok, Laura Lansink, Cato Kuipers, Ashmara Groen, Ruth Blokhuis, Lauren Koopmans, Kim Luttikhuisen Elke Weusthof.
 
 
CMV niv. 5 team 1 ongenaakbaar
In deze voorjaarscompetitie liet Wevo’70 CMV 5-1 er niet veel twijfel over bestaan wie de beste was in de hoofdklasse. Op de slotdag in Oldenzaal moesten er echter nog wel even twee duels gewonnen worden. De eerste wedstrijd tegen Ti-Volley 1 liet de aanstaande kampioen er geen gras over groeien. Met maar liefst 6-0 werd er over de tegenstander heen gewalst en daarmee was de titel een feit. Maar natuurlijk moest ook de laatste wedstrijd gewonnen worden door het eerzuchtige team. En dus moest Pollux 1 er ook aan geloven, dit keer met 4-2. Zo werd Wevo 1 op een overtuigende manier kampioen, met slechts 1 nederlaag, met 60 punten uit 12 duels, liefst 23 punten meer dan nummer twee Rosstars 1. Door dit resultaat mag Wevo’70 CMV 5-1 als kampioen van de hoofdklasse in de regio Oldenzaal komende zaterdag naar de regiokampioenschappen. Het team bestaat uit Romy Bolk, Linde Kok, Eef Haarman en Liz Meekenkamp. De coach is Ingrid Meekenkamp en trainster is Babet Bekhuis.

 
CMV niv. 5 team 2 sterk op slotdag
Voor Wevo’70 CMV 5-1 en hun begeleiding en ouders was het zaterdag een wat spannender dag. Vooraf stond allesbehalve vast dat de meiden de titel zouden binnenslepen in Oldenzaal. Op de voorlaatste speeldag was nog met 4-2 verloren. Daardoor moest het team, dat bestaat uit Teske Mulder, Mirthe Bijen, Jade Spanjer, Tess Moleman en Yfke Bijen nog vol aan de bak. Maar de trainingen van Babet Bekhuis en de coaching van Esthel Spanjer misten hun uitwerking niet. Wevo 2 was klaar voor de kampioensdag en liet dat overtuigend zien. Zowel Pollux 2 als Ti Volley 2 werden met 6-0 aan de zegekar gebonden. En daarna kon ook voor Wevo’70 CMV 5-1 het feest losbarsten.