Afscheid van Marcel Hermelink, na ruim kwart eeuw bij Wevo’70

Na maar liefst meer dan een kwart eeuw meerdere teams van Wevo’70 te hebben getraind en gecoacht, heeft Marcel Hermelink afgelopen zaterdag afscheid genomen van onze volleybalvereniging. Volgens de annalen van de club is Marcel 25 jaar als trainer/coach in dienst geweest, volgens hemzelf “is het zeker 28 jaar en misschien wel 29 jaar.”

Hoe dan ook, een dergelijke, onafgebroken periode als trainer/coach bij een en dezelfde club is, zeker voor iemand die niet uit Weerselo komt, is zeer uitzonderlijk. De reden dat hij het zo lang vol hield? “Het is gewoon een hele leuke en fijne vereniging, zonder trammelant, waar de dingen goed geregeld zijn”, was zijn eenvoudige verklaring voor zijn jarenlange trouwe dienst.

Marcel trainde bij ons veelal damesteams (‘Ik denk dat ik de meeste van de huidige senioren, op die in dames 1 na, wel training gegeven heb’) maar had ook meerdere jeugdteams en een herenteam onder zijn hoede.

Hij werd na zijn laatste wedstrijd langs de lijn, bij in dit geval Dames 3, bedankt door velen die hij heeft getraind. Hij kreeg daarbij een reeks van cadeau’s, ook voor zijn vrouw die in het verleden ook Wevo nog heeft geholpen als onder meer coach, en bedankjes van velen van onze club.

We willen Marcel en zijn vrouw heel erg bedanken voor al die mooie jaren en voor zijn trouw aan en fijne woorden voor Wevo’70. Het ga je goed, Marcel, en je blijft altijd welkom, ook om gewoon een wedstrijdje te komen kijken.