D1 gaat met fors verjongd team de strijd aan

Met een fors verjongd team maar vol goede moed begint D1 aan het tweede seizoen op eerste divisieniveau.

Dat gebeurt na een seizoen dat best een droomseizoen genoemd mag worden, ware het niet dat het door het coronavirus abrupt en voortijdig tot een vervelend eind kwam. De Weerselose ploeg verraste namelijk als debutant op dit niveau vriend en vijand door als tweede te eindigen, na zelfs enige tijd als koploper door het leven te zijn gegaan. De ploeg was daarmee hoog en breed geplaatst voor de nieuw in het leven geroepen tweede Topdivisie, maar daar is om meerdere redenen vanaf gezien.

Naar het heden
Dat heeft te maken met het heden. De selectie van trainer Gerjan Heerkes ging namelijk fors in de steigers. Na jarenlange trouwe dienst en daardoor gezichten van het team, besloot een rits routiniers om verschillende redenen dat het tijd was een stapje terug te doen en in een lager team te gaan spelen. Want ze blijven hun club natuurlijk wel trouw. Dat gold voor Kelly Zwiers, Alice Kleine Wiecherink-Harmelink, Suzanne Ganzeboom, Manon Kempers en Nicky Krabbe. Ook Tessie Berends (stapje terug na zware blessure) en Silke Lotgerink Bruinenberg namen een jaar na hun bemoedigende debuut om andere redenen afscheid.

Jeugdig enthousiasme
In de gaten die ontstonden, duiken dit jaar vol goede moed en veelal met jeugdig enthousiasme vooral speelsters uit eigen gelederen. Pien Blokhuis, Jette Kleine Wiecherink en Myoki Bossink roken vanuit het tweede vorig jaar al soms even aan het hoge niveau en wagen nu definitief de sprong. Ruth Blokhuis komt zelfs over vanuit de jeugd en zal het spelen, net als Pleun Dierking, combineren met het tweede team, waar met Hans Giesselink een oude bekende de scepter zwaait. Van Lutheria tenslotte kwam de enige echte nieuwkomer: Laurie Heemstra wil met haar ervaring voor rust en orde zorgen op het sterk verjongde maar warme Weerselose nest. Gevoegd bij de blijvers Daniek Scholten, Jiska Kamphuis, Carine Elferink, Caroline Ganzeboom en de ook nog jonge Isa Kotte staat er voor dit seizoen een mooie selectie van 11 speelsters.

Wisselende campagne
Trainer Gerjan Heerkes ziet er een mooie uitdaging in en kijkt met een redelijk voldaan gevoel terug op de voorbereiding, ook al werd ook die nog steeds bemoeilijkt door corona. “We hebben toch de nodige arbeid en oefenpotjes kunnen doen. Jammer genoeg zat Covid-19 onze Duits getinte voorbereiding wel dwars waardoor een oefentoernooi niet doorging. De resultaten in de oefenduels waren wisselend, wat ook wel enigszins logisch is met de wisselingen en de vele jonge meiden, maar er zat wel een stijgende lijn in het teamgevoel. Met een prachtig teamweekend vorige week tot besluit. We hebben, met ruim een half nieuw team, een frisse start kunnen maken. Veel routine ingeleverd, maar de overgebleven ervaring pakt de nieuwe lichting goed op en maakt ze wegwijs. We zullen zien waar het ons brengt, maar we hebben er allemaal zin in.”