D1 laat een steekje vallen…

Afgelopen zaterdag speelde Wevo’70 voor het eerst weer thuis, na de geweldige coup van de week ervoor in Barneveld, waar koploper SSS met 0-4 de hal uit werd gespeeld. Hoe vreemd kan het spelletje lopen, als je vervolgens de wedstrijd van afgelopen zaterdag zich ziet voltrekken. Op het formulier staat na bijna twee uur speeltijd een totaalscore van 108-98 in het voordeel van Wevo’70. Daaruit zou je de conclusie kunnen trekken dat…….., nee dus. Een 2-3 nederlaag in de Dinkellandderby tegen DeVoKo, met 19-21 in de tiebreak. Dat zijn de feiten.

In de eerste en vierde set laat Wevo’70 zien wat ze in huis heeft. Nog niet eens het niveau van de week ervoor, maar een heel duidelijk spelbeeld wat de tegenstander wordt opgelegd. Veel servicedruk, gecombineerd met goed blokkeerwerk, zorgt voor duidelijke setzeges met 25-14 en 25-13.
Hoe vreemd en groot is dan ook het contrast met de andere sets. Volop spanning, hectiek, arbiters ( 🙂 ), lange balwisselingen, spectaculaire reddingen, alle ingrediënten komen voorbij. Het talrijke publiek genoot ervan! De tegenstander verdient dan ook alle credits voor de overwinning, die was achteraf zeker verdiend. Zodra ze roken dat er een kans was, gingen ze er vol voor.

Vijfde set
Even leek het er in de vijfde set nog op, dat we ook nog met de zege aan de haal zouden gaan. 6-3 voor werd ineens 6-8 op de wissel en even later stond het 8-11. Ineens was ‘het’ er weer en kwamen we sterk terug, en op 14-13 het eerste matchpoint. Dat ging vervolgens over en weer en beide teams hebben meerdere matchpoints gehad. Uiteindelijk valt het beslissende punt op 19-21 (2-3) en heeft het publiek een heel spannend einde gezien. Reclame voor het volleybal in Twente.
Maar als coach kijkje er toch iets anders naar. Vooral de vragen: waarom in set 1 en 4 wel en in de andere sets niet? En dat maakt het voor een coach ook weer interessant, hoe pakken we dat weer op?

‘Carnavalswedstrijd’ 
Vrijdag (!) spelen we om 21.00 uur in Apeldoorn de carnavalswedstrijd van 2019 al. Uiteraard wilde men in Weerselo liever niet in dat weekend spelen! Hoe vreemd dat er tijdenlang geen wedstrijd gepland stond en in het uiteindelijke schema wel?! De wedstrijd is verplaatst, maar een zaterdag vinden werd moeilijk. Vandaar een wedstrijd op de vrijdagavond. Och, is weer eens wat anders… 🙂

Wevo’70 – TiMaX/DeVoKo 2-3 (25-14, 18-25, 21-25, 25-13, 19-21)

Groetjes, Wevo D1.