D1: met gehavend (gala)team naar heerlijke zege in Zwolle

DSC_6004Afgelopen zaterdag gingen we met Dames 1 richting Zwolle. De wedstrijd tegen SVI Dames 1 stond op het programma. Nicky Krabbe ging mee om ons team versterken, omdat we helaas niet compleet waren. Nicky, nogmaals bedankt voor je inzet!

Esther ging een avondje feestvieren in de Ahoy en Kelly kon helaas niet mee doen i.v.m. rugklachten. Wel ging ze mee als supporter. Aukje had nog knieklachten en Alice was zo goed als beter.
Met dit team op naar Zwolle. Dit keer geen foto’s of Facebookberichten. Nee opperste concentratie voor de wedstrijd, hoewel het woordje ‘gala’ wel vaak viel… Dat mag ook met twee van zulke dansers in ons team!

We begonnen de eerste set. De ballen gingen snel. Zwolle leek het spel in eigen handen te hebben. De ballen gingen bij ons soms achterwaarts het net in, de opslag ging fout.. En het bleek ook dat Zwolle het spel speelde en wij veel fouten maakten. We verloren de eerste set met 25-22.
We waren al wel warm gedraaid, we gingen steeds meer op de tegenstander letten i.p.v. op ons zelf en dat hielp. We speelden ons eigen spel en we wonnen de set met 25-17.
Wat gaaf; op naar de derde set.

We begonnen weer lekker en vielen goed aan. We durfden goed door te slaan, zowel achter als driemeteraanvallen en dat was goed! Maar… halverwege de set lieten we  SVI terug komen. We werden rustiger in het veld, maar daarna waren we er weer. Een slimme bal werd achter in de hoek van het veld gelegd en een eerlijke scheids die een bal in gaf (toen de vlagger aangaf dat ie uit was), maar we wonnen door eigen spel.
De vierde set gingen we door. We vielen lekker aan en af en toe een technische fout, maar geluk is met de dommen, zeggen ze toch?!  De vierde set werd weer overtuigend gewonnen met 25-21. Terwijl SVI nog protesteerde over de laatste beslissing, vierden wij al onze overwinning.

3-1 winst, wat gaaf en wat mooi. Eindelijk genieten we weer.

Aankomende zaterdag moeten we tegen de nummer 1, Set-up Dames 2 om 17.00 uur in het Trefpunt. Of dat genieten wordt…? We hopen het en gaan er een  mooie pot van maken. Tot dan!