D1: natuurlijk weer een vijfsetter, en (natuurlijk…) weer gewonnen!

Zaterdag 17 december moesten we tegen Avior D1. Dit seizoen zijn SVS en Devolco samen gegaan. Afgelopen seizoen hebben we nog tegen beide teams gespeeld. Avior stond op de 11e plek, en we moesten hier gewoon 5 punten pakken. Maar ja, Wevo zou Wevo niet zijn als er geen 5e set kwam….

We moesten pas om 18:00 spelen, en een aantal moest snel weer naar huis dus het mocht ook geen 5-setter worden. Suzanne is nog steeds geblesseerd en Manon is op vakantie dus 2 minder. Daarnaast was Kelly er net weer bovenop want zij was afgelopen week ziek. Jette ging met ons mee naar Schalkhaar, heel erg bedankt! Daarnaast hadden we ook nog een paar meegereisde supporters ook heel erg bedankt! Dan over op de wedstrijd:

De eerste set was niet goed, maar ook niet heel slecht. Avior speelde goed. Waar het deze wedstrijd voornamelijk aan lag was denk ik wel de pass, maar daarnaast konden we ook bijna niet toekomen aan de mid-aanval. We stonden 24-21 achter, maar Avior maakte het niet af, ook al deden wij dat ook niet! Het werd 24-24, daarna kwam er een foute serve. Avior kwam op matchpoint. Maar omdat we vaak presteren onder druk hebben we deze set binnen gesleept met 30-28!

De tweede set is niet zoveel over zeggen, deze hebben we ook dik verloren met 25-13. Het enigste wat ik erover kan zeggen is dat het slecht was. Maar dat kun je ook wel aan de uitslag zien.

De derde set hebben wij dik gewonnen met 25-16. Jette kwam erin, en is goed ingevallen. Jette heeft veel punten voor ons gescoord! Avior had het blok en de verdediging zo staan dat we andere manieren moesten bedenken om aan te vallen op de mid. Het was echt een afwisselende wedstrijd, de vorige set verliezen wij dik en deze set winnen wij dik met 25-16.

De vierde set moesten wij winnen voor geen 5-setter. Maar dat deden we natuurlijk niet. Deze hebben we verloren met 25-22. De vierde set verliezen we nogal vaak, hoe dat kan dat is nog maar de vraag.

Toen kwam de 5-setter. 5-setters zijn we altijd zo goed in! Dit seizoen hebben we nu 8 keer een 5-setter gehad en daarvan 7 keer gewonnen J. Dus iedereen had er veel vertrouwen in dat we deze gingen winnen! Het liep de hele tijd gelijk op, en het was erg spannend. Wij haalden ons niveau niet maar hebben ons er goed doorheen gevochten. Toen de stand op 15-15 stond, heeft Esther de buitenaanval afgeblokt en het stond 16-15 voor ons! Het leek wel alsof we kampioen werden haha! Daarna hebben we deze set binnen gesleept met 17-15.

Het was niet onze beste wedstrijd, maar ik denk dat we tevreden mogen zijn. We hebben ons deze wedstrijd er goed doorheen gevochten, maar er had meer ingezeten. De volgende wedstrijd is thuis tegen de SSS D1. Deze hebben we de vorige keer gewonnen met 3-2. Hun staan op dit moment 6 punten onder ons! Hopelijk beginnen we het nieuwe jaar goed met veel overwinningen. De eerste helft van het seizoen hebben we maar twee keer verloren, een knappe prestatie dus!

Namens Wevo D1 wensen we iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!