D1: Opstaan na een struikelpartij

D1 na afloop bij restaurant Le M d’Or…

Na een week met goede trainingsarbeid, hoop je als coach voor je speelsters, dat wat je doordeweeks ziet, er op de zaterdag ook zo uit komt. Het was wel even een fikse struikelpartij, afgelopen zaterdag in eigen huis, dus dat vroeg wel om wat herstelwerkzaamheden. Kan gebeuren, mond afvegen en blik weer naar voren!

Toch blijft het wennen, om op een zaterdag al na de koffie in de auto te stappen. ‘Ga je eerst een jeugdteam coachen?’, krijg ik te horen vlak voor dat ik weg rij….. Uit naar Nijmegen, waar VoCASA II op ons wacht. De koploper!

Weer tegen een jeugdig team, jonge talenten, net als vorige week. Met het inslaan denderde niet alleen de harde muziek mij om de oren, maar wisten de paarsen ook hard in te slaan. Uiteraard zegt dat niet altijd wat, maar de thuisploeg begint furieus. Op 5-1 al de eerste t.o. Even de koppen bij elkaar: wat wilden ook al weer gaan doen?

Echt breekpunt
Dan beginnen wij mee te doen en komen op 8-8 langszij. Dan gaat het even om en om en is het afwachten wie het eerst afstand neemt. Dat zijn wij, op 12-13 blokkeren Isa en Iris de 12-14 op de bordjes. Een echt breekpunt, tegenstander vlucht in een t.o. Een lange rally winnen we na twee spectaculaire reddingen van Ezgi en het staat 12-15. Twee wissels bij VoCASA. Jiska serveert een ace en een halve ace er achteraan: 12-17. Dan hebben we ze en spelen we de set rustig uit naar 17-25 (0-1).

Voelt goed
Dat voelt goed en ook in set 2 beginnen we sterk. 3-6 wordt weer 7-7 en daarna loopt VoCASA uit naar 11-8. Na een leuk gesprek aan de zijlijn, pakken we de draad weer op. Marin blokkeert raak en Jette speelt stofzuigertje en verdedigt bal na bal. Aan het net ramt Lotte de ene na de andere er in en op 15-15 kan het weer alle kanten op. Isa komt aan serve en die voert de druk op. Rallypasses worden goed gebracht en Jiska zet keer op keer onze aanvalsters op een 1-blok.

Knokken en verdedigen
We lopen uit naar 17-20. De thuisploeg wisselt weer dubbel en houdt veel lengte aan het net. Even lijken we het kwijt en komen ze terug: 20-21. Dan blijkt dat we ook kunnen knokken en verdedigen. Een bal springt weg en wordt bijna boven de tellertafel nog teruggehaald. Meteen daarna zit ons blok dicht en maakt Iris de belangrijke 20-22. We houden de kop koel en spelen op side-out naar 22-24. Puck serveert een moeilijk te verwerken bal die we als cadeautje terugkrijgen. Jette rosst em er in en 22-25 (0-2).

Lachende koppies
Lachende koppies na de veldwissel, dit is mooi! En het smaakt naar meer! Set drie lijkt het of de thuisploeg de koppies wat laat hangen. Jiska serveert sterk en zet ons op een grote voorsprong. Caroline doet dat later nog eens dunnetjes over en vooral blokkerend zijn Isa en Marin steeds op tijd en met 16-25 is de winst binnen (0-3)!

Altijd lastig
Set vier is altijd lastig, zo ook nu. De thuisploeg serveert alles of niets en wij krijgen de passing niet onder controle. Pas op 10-1 en twee to verder komen we tot ons eerste mooie aanvalspunt via Milou. Met wissels proberen we wel wat, maar verder dan 13 komen we in deze set niet. De wedstrijdspanning was er af (1-3).

Vier hele mooie en belangrijke punten mee naar Weerselo!

Namens D1, Gerjan Heerkes, trainer/coach

D1 na afloop bij restaurant Le M d’Or…