D1: sloop- en breekwerk ook in Zwolle, koploper 1e nederlaag toegebracht!! (bam)

dsc_7873Iedereen was vroeg uit z’n nest vandaag om verschillende redenen… een slooppartij in De Lutte, een breekpartij in Weerselo, een personal training aan het kanaal en… een vroege uitwedstrijd in Zwolle! Want voor een enkeling is 12.15 uur wel heel erg vroeg natuurlijk!

In Tubbergen werd er nog snel even van auto gewisseld, want de oons’n bint zunig! Toen alles overgepakt was en de kachel op sambal stond, kon de rit echt beginnen. We hadden al de nodige support via Facebook gekregen van onze vaste supporters die helaas niet aanwezig konden zijn! (Sommige dingen zijn echt belangrijker dan D1!!;))

Eenmaal in Zwolle stond het welkomstcomité ons al op te wachten met een wijnproeverij. Het is dat Jeroen de wedstrijd graag wilde spelen, maar anders hadden wij om 14.30uur niet gevolleybald, maar aan de wijn gezeten! Toch maar een kopje thee dan…  Tegelijkertijd konden we vast wennen aan het enorme centre court dat tegenover ons lag te wachten op de wedstrijd! Natuurlijk moesten we hiervan even een paar foto’s maken. (zie Facebook)

15095053_904038903029168_5304675745672416838_n

Jeroen had de coach van Zwolle al ingefluisterd dat wij goed waren in het spelen van 5-setters.. Maar deze gaf te kennen dat ze nog geen wedstrijd hadden verloren en graag voor het kampioenschap wilden gaan. Oké, zelf weten!

De eerste set begon eigenlijk wel lekker, van beide kanten werden er punten gescoord, maar tegelijkertijd werden er ook aan weerszijde fouten gemaakt waardoor de punten tot ongeveer 12 gelijk opliepen. Daarna nam Zwolle het heft over. We konden de bal niet meer op de grond krijgen van onze tegenstander, waardoor we de punten steeds tegen kregen. Ik heb ergens geleerd dat je ‘moet hakken in vakken’ en de nummer 9 van Zwolle wist daar maar al te goed raad mee! De eerste set ging naar Zwolle met 25-18.

Toch voelde het niet alsof er niets te behalen viel. We wisselden en probeerden het gewoon opnieuw. Deze set ging het beduidend beter aan onze kant! Door gericht te serveren wisten we de pass van Zwolle te ontregelen, waardoor het spel continu aan de buitenkant lag. We konden onze verdediging en blokkering hierop aanpassen, waardoor we zelf beter in het spel kwamen. We stonden al snel met zo’n 5 punten voor en wisten dit tot de 20 aardig goed vast te houden! Maar… Wevo zou Wevo niet zijn, als er toch weer een paar ballen achter elkaar verprutst werden, dus lieten we ze dichterbij komen totdat het 23-24 was. Met een slimme prikbal in hun centrum viel het punt aan onze kant en konden we de set in onze tuk steken.

De 3e set kan ik beter niet bespreken.. Het werd 25-10 voor Zwolle… allesomvattend: Slechte set!

De 4e set daarentegen lukt het ineens wel weer om het ze lastiger te maken. Ook hierin namen we een voorsprong van 5 punten en wisten deze te behouden. Ik mag niet vergeten te benoemen dat Esther in deze wedstrijd zeker haar puntjes heeft weten te scoren door de 2e bal in het centrum te leggen, waarmee onze tegenstander elke keer weer moeite had. Super mooi! De servicedruk lag deze set hoog een bleef tot aan het einde hoog. Met name hierdoor ging de winst met 20-25 naar ons.

5e set… Doen waar we goed in zijn! Tegen de koploper is het altijd lekker om een paar puntjes mee te snoepen, maar ze vervolgens ook nog voorzien van hun 1e nederlaag geeft een des te beter gevoel! Daarvoor gingen we dan ook! We gingen vanaf het begin aan kop en lieten de voorsprong gedurende de set nauwelijks meer in gevaar komen. Afwisselend spel (prikken/slaan/diep/kort) en een paar goede reddingen zorgden ervoor dat Zwolle daadwerkelijk hun 1e nederlaag moest incasseren.