D1: veel fans, gevochten maar iets teveel fouten tegen koploper

DSC_4577Menigeen was ervan op de hoogte dat er op zaterdag 6 december een wedstrijd  werd gespeeld die er toe deed. De tribune was goed gevuld,  ook al speelden we niet op het gebruikelijke tijdstip… onze supporters zaten er!

DSC_4614

De meeste woorden zijn over deze wedstrijd al geschreven, op Vizier op Volleybal staat een verslag dat geen detail van de wedstrijd onbesproken laat. Er werd één en ander van deze wedstrijd verwacht, VCV staat op de eerste plaats en wij deden het tot nu toe ook nog steeds boven verwachting goed… Dus wie wist wat deze wedstrijd ons zou brengen!

Iedereen had er zin in… Kelly deelde voor de wedstrijd de door haar gewonnen chocoladereep uit. Niet onbelangrijk is dat deze werd gewonnen uit een weddenschap met Hans, wat dus betekent dat Hans ongelijk had. Nu komt dit wel vaker voor, maar erkend hij dit nooit… We kunnen het dus een memorabel moment noemen.

DSC_4663

Onze mini Nienke was mooi op tijd en deed lekker fanatiek mee met de warming-up. De opslag ging super! Het eerste punt was toen al bijna binnen! Nienke bedankt.

DSC_4530

Voor de wedstrijd in detail, zou ik u toch verwijzen naar het verslag op Vizier, maar om er kort even iets over te vertellen: We hebben best een leuke pot gespeeld, de eerste twee sets was de foutenlast aan onze kant iets te hoog, waardoor we onze tegenstander vrij eenvoudig de punten gunden. Maar ook werden en over en weer goede aanvallen opgezet en werden er ballen verdedigd waar de tribune wel een applausje voor over had. Toch trokken we aan het kortste eind: 1e set: 16-25 2e set: 19-25.

DSC_4563DSC_4671

We wilden de wedstrijd niet met 4-0 verliezen, dus in de derde set wisten we wat we moesten doen… Winnen! De flow kwam erin en deze wisten we gedurende de set vast te houden. Een paar goede blokkeringen en een overtuigende aanval lieten zien dat er ook aan Weersels kant gescoord kon worden. Resultaat: setwinst! 25-19…

De 4e set stonden we helaas snel tegen een achterstand aan te kijken, deze eigenlijk wel heel vlot groter en groter werd. Toch kwam er nog een ommekeer in deze set, we wisten nog in de buurt te komen van onze tegenstander, maar bij de stand van 21-24 waren we uitgespeeld. Helaas 1-3 verlies tegen de koploper…. We hadden zo graag nog iets meer in onze pocket gestoken, maar het zat er niet in!

DSC_4695

Onze supporters gaven in ieder geval aan een mooie wedstrijd te hebben gezien… En dat is toch ook wel heel wat waard! Tot de volgende keer dus!