D1: winst met een kater…

D1De eerste helft van het seizoen zit erop. We zijn tot nu toe best trots op de behaalde resultaten en onze vijfde plek in de competitie, maar toch weten we dat er meer in zit. Ons team is weer compleet en met een voltallige selectie speelden we afgelopen zaterdag tegen SVS DS1. Ter voorbereiding op deze wedstrijd hebben we afgelopen donderdag geoefend tegen Rosstars DS1, het team dat vorig jaar serieuze concurrentie was in de derde divisie, dus een leuke tegenstander om tegen te spelen. Deze oefenwedstrijd wonnen we met 3-1, maar volgens Hans ontbrak de ‘frisheid’, een goede les dus voor aankomende wedstrijd.

Door het uitlopen van de wedstrijd van dames 3 konden we om 17:15 beginnen met als eerste de serve van onze mini van de week Anne Nijmeijer. Bedankt Anne, dat je ons extra support hebt gegeven! Ook konden we opnieuw beroep doen op Daniek Scholten en Nicky Krabbe, bedankt dames.

We hadden een moeizame start, veel persoonlijke fouten, waardoor we niet goed in ons spel konden komen. Ondanks de fouten trokken we de set toch naar ons toe. Met 25-20 wonnen we de eerste set.
Volgens Hans waren we gevaarlijk bezig, het kon twee kanten opgaan. Ten eerste was de opdracht om de persoonlijke fouten eruit te halen en ervoor te zorgen dat we ons eigen spel konden gaan spelen. Dit advies namen we allemaal tot ons, wat resulteerde in een setwinst van 25-12!

Het vasthouden van ons eigen snelle spel is voor ons team vaak de grootste uitdaging. Dit bleek uiteindelijk in de derde en vierde set. Door de toenemende servicedruk van SVS en persoonlijke fouten op beslissende momenten werd het erg moeilijk ons spel te vinden. De derde set gaven we uit handen met een setstand van 22-25. In de vierde set leek hetzelfde te gebeuren en konden we niet uitlopen. Uiteindelijk hadden we een achterstand van 5 punten weggewerkt, maar SVS wist de vierde set naar zich toe te trekken met 25-27.

Het zou wel een hele domper zijn mochten we deze wedstrijd niet gaan winnen, dus met volle moed begonnen we aan de vijfde set. Ons spel van de tweede set hadden we weer gevonden. Helaas heeft dit ons wel twee sets moeten kosten. Winst met een kater, daar was zeker sprake van na deze eerste wedstrijd. We hebben tegen SVS mooi volleybal laten zien, maar sterke en zwakke momenten wisselden elkaar teveel af. We behouden onze 5e plek en volgende week treden we aan in de Topsporthal Achterhoek en spelen we om 13:00 tegen Orion dames 2. Het belooft een mooie wedstrijd te worden, dus supporters, jullie zijn van harte welkom!