D2: drie keer is scheepsrecht, dus tweede promotie op rij!!!

DSC_5353Een week geleden, na twee zeges (op Holyoke D1 en Rivo Rijssen​ D2) dacht Wevo70​ D2 de tweede promotie op rij, nu naar de promotieklasse, op zak te hebben. Hoe groot was de teleurstelling dat er nog een (en misschien zelfs twee) wedstrijden nodig zouden zijn…

Vandaag moest de ploeg naar Warnsveld. Om 10.30u wachtte daar Dynamo Neede 1, twee jaar geleden nog tegenstander van Dames 1 in de derde divisie, maar nu ondanks 42 punten in de problemen geraakt in de promotieklasse.

Dus moesten trainer Laurens Spijker en zijn meiden zich nog een keer opladen. Een zege op Dynamo zou definitief promotie betekenen. Een nederlaag zou een herkansing later op de dag betekenen tegen de verliezer van EVV tegen WaHo.

Welnu, Dames 2 ging vanaf de eerste bal voor directe plaatsing. Halverwege de eerste set werd afstand genomen en won Wevo de set overtuigend met 25-19. In het begin van de tweede set leek het even mis te gaan. Dynamo kwam met 10-5 voor maar met Tessie aan de service, een paar omloopballetjes van Daniek en slimme scores op linksvoor van Manon stond het opeens weer 13-10 voor Wevo. Toch liet de ploeg Dynamo terug komen op het eind en de Needse ploeg kreeg zelfs het een setpoint. Maar Dames 2 bleef koel en won de set met 27-25. De derde set was er een om snel te vergeten, Dynamo was nu echt beter en bij Wevo lukte weinig meer: 12-25. In de vierde set pakte de ploeg het weer op. Tot halverwege bleef het spannend, daarna liet Dames 2 in een ruk weg en onder luid gejuich van de tien meegereisde fans werd het laatste punt gescoord: 25-16. Dus: 3-1 zege en de tweede promotie op rij. Een terechte beloning voor al het harde werk!

Kijk op onze Facebookpagina voor meer foto’s!