D5: ons debuut in de tweede klasse met….een zege!

McDonaldsEindelijk was het zover.. ons debuut in de tweede klasse, op bezoek bij Vrivo in Vriezenveen! We hadden er allemaal erg veel zin in en hoopten natuurlijk op een overwinning! De voorbereidingen waren allemaal goed.. (dachten wij..) Helaas! We waren het pasje van ons nieuwste lid, Dionne Pots, vergeten mee te nemen. Nadat Carmen kort had gesproken met de scheidsrechter was het allemaal geen probleem en Dionne mocht gewoon mee spelen. Gelukkig maar. Toen konden we beginnen aan de wedstrijd.

De eerste set begon goed. Het ging gelijk op maar naarmate de wedstrijd vorderde namen we toch de leiding in de set. De set verliep goed en iedereen zat goed in het spel. Uiteindelijk werd het 25-15.

De tweede set begon ook goed, we hadden dezelfde opstelling als de eerste set. Halverwege de wedstrijd werden er 2 nieuwe speelsters ingezet. De tweede set hadden we wel iets meer mankementjes, maar we hielden het vol en wonnen de set met 25-20.

De beruchte derde set begon. Altijd een lastige set voor ons geweest. We stonden achter maar kwamen bij, vervolgens liepen we weer achter en kwamen we weer bij. Uiteindelijk liep Vrivo toch wel erg voor en moest er van onze kant een beetje actie komen. Dit hebben we gedaan en geprobeerd, maar het wou niet helemaal lukken. Deze set is ook helaas verloren met 16-25.

De vierde set. We hadden afgesproken de derde set te vergeten en begonnen weer met vol goede moet aan de vierde set. Deze verliep net zoals de eerste set. Wij hadden de druk weer terug met ons eigen spel. Uiteindelijk is deze set ook gewonnen met 25-13.

De einduitslag 3-1 winst voor ons. We hebben ons de eerste wedstrijd goed staande weten te houden in de tweede klasse. Uiteraard moest dit nog wel even gevierd worden bij de McDonalds.

DAMES 5