Dames 1 en trainer Jeroen Sanders in goed overleg na dit jaar uit elkaar

Trainer Jeroen Sanders en Dames 1 gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat hebben bestuur, trainer en team in goed overleg besloten. Jeroen is straks twee jaar in dienst geweest van onze club en heeft, naast dames 1 ook meerdere jeugdteams getraind. De samenwerking is in deze periode altijd uitstekend geweest.

Hoewel het team met Juliet Huisman en Nadja Hoff twee speelsters was kwijtgeraakt voor zijn aantreden en er in de tweede seizoenshelft wat blessureleed was, eindigde Dames 1 in zijn eerste jaar keurig in de subtop van de nationale tweede divisie. Ook dit seizoen gaat het prima en staan de dames op dit moment zelfs op de tweede plaats. En dat met, op Jiska Kamphuis na (al heeft zij natuurlijk wel een uit Weerselo afkomstige vader), allemaal speelsters uit eigen gelederen. Dat is natuurlijk een prachtige prestatie.

Dat de samenwerking na dit seizoen toch stopt, is niet zo vreemd als het misschien lijkt, zeggen zowel Jeroen als het team. Jeroen: “Je evalueert ieder jaar. En zeker wanneer het team voor het derde jaar vrijwel hetzelfde blijft qua samenstelling, zoals nu, moet je van beide kanten goed kijken of je nog een jaar door moet gaan. Daar hebben we over gesproken, in een uitstekende sfeer en met wederzijds respect. Daar is uitgekomen dat ik na dit seizoen stop bij Wevo’70.”

Aanvoerder Kelly Zwiers herkent zich in die woorden: “De samenwerking met Jeroen is tot op de dag van vandaag heel goed geweest. Dat willen we graag zo houden. Je kijkt in deze fase van het seizoen tegelijk ook vooruit en overlegt of een derde seizoen verstandig is. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om na dit seizoen uit elkaar te gaan. En dat doen we allebei met een goed gevoel over de afgelopen periode.”

Zowel trainer als speelsters hebben uitgesproken het seizoen zo goed mogelijk te willen afsluiten. Jeroen: “We gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Als het even kan, de tweede plaats vasthouden, ondanks de huidige blessure bij Aukje. En dan zal ik met een heel goed gevoel terugkijken op mijn periode in Weerselo. Ik heb bij mijn aantreden gezegd dat ik wat anders wilde gaan spelen om op die manier tot betere resultaten te komen. De speelsters hebben bij de evaluatie aangegeven dat dit ook daadwerkelijk is gelukt en dat is natuurlijk ook goed om te horen.”

Wij willen als vereniging Jeroen en het team een goed slot van het seizoen wensen en hem alvast bedanken voor zijn inzet en voor daarna veel succes wensen. Het bestuur zal nu op zoek gaan een opvolger van Jeroen.