Derby Wevo’70-Rosstars afgelast door coronabesmetting

We keken er allemaal naar uit, er was al een livestream via onze Facebookpagina geregeld maar helaas, de derby van Dames 1 tegen Rosstars gaat komende zaterdag niet door. Net als eerder bij vele andere clubs, is nu ook een speelster van onze club getroffen door een coronabesmetting, als gevolg van het weer snel om zich heen grijpende virus.

Een aantal volleybalverenigingen in de regio heeft, door een of meerdere coronabesmettingen, inmiddels al besloten de komende tijd geen wedstrijden meer te spelen en ook niet meer te trainen.

Wij bleven als vereniging er tot nu toe van verschoond en alle teams konden, voor zover wedstrijden niet geannuleerd werden door een besmetting bij de tegenstander, de eerste drie speelronden zonder problemen afwerken. Maar nu is er toch een besmetting geconstateerd bij een speelster van Dames 1. Alle speelsters van het team zitten op dit moment in zelf-quarantaine, er is deze week uit voorzorg al niet meer getraind door de ploeg omdat de speelster klachten had en zich vervolgens heeft laten testen. Met een positieve uitslag tot gevolg.

Het bestuur van Wevo’70 heeft woensdagavond meteen een vergadering belegd. “We hebben uitvoerig gesproken over de situatie”, zegt bestuurslid Johan Koopmans. “Als bestuur zien wij op dit moment nog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen bovenop de al geldende maatregelen van de Nevobo, maar we blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden. We hebben de leden ook gevraagd om zeer voorzichtig en zeer scherp te zijn op eventuele klachten en deze ook onmiddellijk bij ons te melden. De gezondheid van iedereen was en is belangrijker dan volleybal.”

De Nevobo heeft ook een overzichtelijk stappenplan gepubliceerd rond corona: https://www.nevobo.nl/cms/download/6930/Stappenplan_corona.pdf

Lees daarom ook het nieuwsbericht hieronder over de update van de corona maatregelen (of onder het kopje corona maatregelen op deze site rechts bovenaan de rechterbalk). Wees voorzichtig en denk aan de gezondheid van anderen, jouw familieleden en jezelf.