H1: Afscheid van 130 jaar volleybalervaring

Ze waren al een tijdje weg bij Heren 1 maar ja, corona en zo stond een fatsoenlijk afscheid van drie oudgedienden (op meerdere wijzes uit te leggen) in de weg. Maar afgelopen zaterdag was het dan toch zover. Met een gezellig samenzijn, uiteraard rijkelijk voorzien van eten en drinken, zwaaide Wevo Heren 1 trainer Siegfried Scharbaai en de spelers Tom Wolt en Erwin Voost passend uit.

Siegfried Scharbaai
“Jullie hebben al wel 10 jaar aan mijn kop gezeurd of ik jullie niet wilde trainen en coachen.” Zo begon Siegfried Scharbaai zijn eindpleidooi bij ons afscheid van deze geweldige en geweldig ervaren trainer. “Achteraf had ik veel eerder bij jullie moeten komen want zo’n team met zoveel verschillende persoonlijke karakters heb ik nog nooit begeleid”, want dat was ook eigenlijk de vraag van H1 van Wevo’70. Een gemêleerd gezelschap van mannen die al decennialang dit team vormen en momenteel uitkomen in de promotieklasse.
Het aantal drankjes dat wij Siegfried aangeboden hebben, is niet op 1 hand te tellen, maar uiteindelijk heeft het zijn vruchten afgeworpen. Siegfried heeft ons zelfs kampioen gemaakt en we zijn gepromoveerd. Ook zijn vrouw Willy was regelmatig bij ons in de sporthal aanwezig. Later haalden we Siegfried altijd met ons welbekende busje op van huis en zorgden ervoor dat hij ook weer veilig thuiskwam. Vele verhalen hebben we gehoord en vele dingen hebben we meegemaakt en vooral: we hebben onmeunig veel gelachen en plezier gehad.

Tom Wolt
Tom Wolt
, in de volleybalwereld ook zeker geen vreemde, heeft ook besloten om ons geweldige sterrenteam te verlaten. Jammer maar begrijpelijk dat deze ervaren rot stopt met volleybal. Tom, geboren, getogen en woonachtig in Weerselo heeft, na zijn jarenlange ervaring op topniveau elders, de laatste pakweg 10 jaar deel uitgemaakt van ons team en is ook zeker, als voormalig voorzitter, een goede steun geweest voor heel de vereniging Wevo’70.
Het maakte voor Tom niets uit welke positie hij moest bekleden: mid, buiten, diagonaal, spelverdeler of op de bank, hij had altijd de drive en input voor ons team.
Ook was Tom altijd een groot fan van ons busje en we hebben dus daarin met hem ook meerdere malen buikpijn gehad van het lachen.

Erwin Voost
Zeg je Voost, dan zeg je volleybal. Dit geldt bijna voor de hele familie. Maar helaas, ook voor Erwin Voost is volleybal verleden tijd geworden. Zijn laatste bal geslagen, het laatste blok gezet en de laatste opslag geplaatst. Ca. 40 jaar was Erwin lid van Wevo en ook hij heeft in zijn loopbaan meerdere taken vervuld binnen onze club. Helaas verliezen wij als team met hem ook een ervaren rot, die zo af en toe geweldig droog uit de hoek kon komen. Vaste buitenspeler met hoog scorend vermogen en altijd fanatiek. Jarenlang aanvoerder geweest van ons team. Ook heeft Erwin jarenlang voor onze vereniging gefloten als bondsscheidsrechter, om ervoor te zorgen dat we de jeugd op niveau konden laten spelen.

Drie geweldige mannen met in totaal 130 jaar volleybalervaring raken we kwijt, wat we ontzettend jammer vinden. Maar tegelijk begrijpen we heel goed dat ze een punt zetten achter hun volleybalcarrière.

Heren: het ga jullie allen goed. Maar denk erom: jullie hebben beloofd af en toe nog eens aan te sluiten voor de derde helft!! Tot dan!

Nogmaals bedankt voor jullie inzet,
Heren 1 Wevo’70