H2: in broeierige sfeer (en hal) de eerste zege binnengehaald!!!

Wevo heren 2

Wevo heren 2

Het tweede competitieduel voerde de mannen van Heren 2 vrijdagavond naar Enschede, voor de intussen traditionele ontmoeting met een der vele Harambee-teams. We zijn altijd blij dat we bij de studenten ingedeeld zijn en we hopen vooral dat we aan het begin van het seizoen mogen aantreden. Er wisselt nogal eens wat bij Harambee, dus je krijgt bijna elk seizoen nieuwe gezichten voor je neus.

En het voordeel (voor ons dan) is dat ze aan het begin van het seizoen meestal nog als een stel vreemden voor elkaar in het veld staan en dat wil weleens helpen voor de tegenstander.

De laatste jaren mochten we al vroeg tegen Harambee, vorig jaar zelfs als eerste wedstrijd, en ook dit jaar kwam het dus goed: op de tweede dag op naar de UT. Vrijdagavond hadden we negen mannen die de reis aanvaardden, waarvan er eentje had aangekondigd eerder weg te moeten. Rich had eigenlijk al met een stel vrienden vertrokken moeten zijn voor een jaarlijks weekendje maar hij wilde per se nog een paar sets meedoen. Rich: top!

Iedere auto koos zijn eigen weg nadat ook Max nog was opgepikt in zijn Wesselink Megastore. We waren allemaal mooi op tijd in de doolhof die het sportcentrum nog steeds een beetje is en het was dan ook geen wonder dat het team zich in twee verschillende kleedkamers omkleedde.

We mochten spelen in de grote hal (niet in de kleinere boktorhal die ons aan de Trefpuntzaal doet denken) en het voordeel daarvan is dat er meestal ook het nodige vrouwelijk schoon te aanschouwen is. Ook dit keer en terwijl sommigen nog wat dromerig naar veld 1 stonden te kijken, waren de anderen al aan te warmlopen op veld 3. Daar moesten we niet te lang over doen want de scheidsrechter maakte al snel duidelijk dat hij haast had. Erg lang inspelen om onze oude lijven op temperatuur te krijgen zat er niet in (wellicht had iets langer bij veld 1 kijken beter geholpen) maar gelukkig was het lekker warm (zeg maar heet) in de hal, dus dat scheelde alweer.

Enfin: de wedstrijd begon en aanvankelijk ging het aardig gelijk op. Maar boven de tien slaagden we erin afstand te nemen en dat konden we aardig volhouden tot het eind, mede dankzij inspirerende woorden van een niet nader te noemen speler die in de time-outs het praten overnam en ook in het veld de nodige commando’s stond te schreeuwen. We zijn hem dan ook consequent coach gaan noemen….

In de tweede set hetzelfde beeld, zij het dat de laatste pakweg tien punten op rij dit keer op 1 servicebeurt van ons kwam. De ook niet nader te noemen betreffende speler van ons team maakte handig gebruik van de vele ruimte achter het veld om een gemene floater los te laten waar de toch best beweeglijke studenten geen antwoord hadden. Op diezelfde floater kwamen we ook, met 3 aces nog wel, op een 3-0 voorsprong in de derde set. We hadden intussen ook stevig gewisseld. Rich was vertrokken en Benson en Jos the Boss hadden op de bank plaats genomen en waren afgelost door Slep en Roberto. Harambee spartelde nog wel wat tegen maar het mocht niet baten: het werd 3-0 in sets en dus was de eerste zege een feit. Daarop gingen Johan the Man en Piet naar de kant en zij droegen de rest op de klus te klaren. Ondertussen keken de bankzitters in het programmablaadje van Harambee, genaamd Wham. En daarin stonden vooral verhaaltjes die een broeierige sfeer verraadden (erg passend bij de warmte in de zaal), de hormonen speelden kennelijk stevig op zo aan het begin van het schooljaar met al die nieuwe studenten en studentes.

Kennelijk had Harambee de vlinders in de buik echter laten vliegen want ze kwamen wat beter voor de dag. Halverwege de set namen ze zelfs drie punten voorsprong en daar kon een time-out, een tweede time-out en nog een noodwissel ook niks meer aan verhelpen.

Einde van het liedje: met de 3-1 dus de eerste zege, vier punten in de tas van ook nog een concurrent want Harambee had net als ons de eerste wedstrijd met 4-0 verloren. We zijn dus even hekkensluiter af.

Met dat goede gevoel reden we snel terug naar ’t Trefpunt waar het bier nog koud was en het vet nog heet en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. We zagen het maar als een voorbode van zaterdag want dan staat de jaarlijkse traditionele BBQ bij Dirty Harry op het programma.