Speelster in the picture, aflevering 2: Noor!

Trainer Ron de Jong van MA1 en MA2 heeft het initiatief genomen om zijn speelsters ‘in the picture’ te zetten. Met enige regelmaat zal hij iemand voor het voetlicht brengen door haar wat vragen te stellen en haar met een foto te portretteren. Dit keer, in de tweede aflevering: Noor.

Achter haar brede lach……een prettige persoonlijkheid die haar draai heeft gevonden binnen onze vereniging als trainster, speelster en veelzijdige vrijwilligster.

 1. Welke mensen hebben jou beïnvloed als je naar jezelf kijkt als trainster bij de jeugd Wevo’70?
  Ik ben zelf begonnen met training geven, omdat ik stage moest lopen voor school. Ik heb deze stage als positief ervaren en daardoor ben ik dit blijven doen. Ik ben niet per se beïnvloed door een persoon.
 2. Welke successen heb je behaald bij de club in de rol van trainster?
  Ik heb een aantal jaar hetzelfde team training gegeven. Ben met dit team begonnen toen ze in niveau 5/6 zaten, inmiddels zitten de meiden al in de C. Heel erg leuk om te zien dat ze zo kunnen groeien door de trainingen die ze krijgen en zichzelf kunnen verbeteren. Ook zijn ze in niv 6 kampioen geworden.
 3. Als je de klok kon terugdraaien, wat had je anders gedaan als volleybaltrainster ?
  Het is belangrijk dat de meisjes vanaf het moment dat ze beginnen met volleyballen, de techniek goed onder controle krijgen. Ik denk dat ik als volleybaltrainster daar meer op had moeten hameren.
 4. Je bent niet alleen trainster, je volleybalt zelf ook. Op welke manier heb jij een bijdrage bij de trainingen als jezelf volleybalt?
  Ik probeer zelf altijd zo goed en fanatiek mogelijk mee te doen met de trainingen. Ook baseer ik de trainingen die ik geef ook wel eens op mijn eigen trainingen.
 5. Je bent een speelster die voor de trainers altijd erg positief overkomt, dat is ook weleens anders geweest. Die verandering, wil je daarover vertellen?
  Ik kreeg aanwijzingen die ik als kritiek beschouwde. Ik vond het moeilijk daar mee om te gaan en reageerde daar eigenlijk niet op. Nu probeer ik iets te doen met die kritiek, zodat ik er zelf beter van word. Ik sta niet meer in het veld om het punt te scoren, maar om de fout niet te maken en ik probeer iets met elke bal te doen.
 6. Waar wil je extra op oefenen tijdens de trainingen met Gilbert en Ron?
  Ik vind dat wij tijdens de trainingen meer moeten trainen op de beweging in het achterveld en het verdedigen van de ballen die langs/over of aangeraakt worden door het blok.
 7. Wat zijn je persoonlijke drijfveren in je dagelijkse leven, waar word je blij van?
  In het dagelijks leven probeer ik overal voor open te staan zodat ik elke dag weer nieuwe dingen kan leren. Ik vind dat je uit de fouten die je maakt, jezelf ook weer veel sterker kunt maken.
 8. Noor, stel je gaat op vakantie naar Italië, maar het vliegtuig blijkt je te brengen naar Noorwegen, wat ga je doen bij aankomst op het verkeerde vakantieadres?
  Dan ben ik met de tegenwoordige situatie en de uitbreiding van het coronavirus blij dat ik in Noorwegen ben geland. Ik zou bij aankomt eerst een leuke plek uitzoeken, met veel leuke kroegjes en iets waar ik verschillende dingen kan ondernemen.
 9. Waar verheug jij je op voor het volgende seizoen?
  Ik verheug me op een nieuwe uitdaging door het andere spel bij de senioren. Ik hoop ook dat ik in een leuk, gezellig en fanatiek nieuw team kom.
 10. Wat is je favoriete Wevo volleybal yell?
  Dat is Fiesta natuurlijk!

Bedankt Noor en tot in de hal, RdJ