Jaarvergadering (1): Beker van verdienste voor Thea

2013theabvvWEERSELO – Wevo’70 voelt ook de bezuinigingen die de gemeente Dinkelland doorvoert op sportgebied. Dat bleek op de jaarvergadering van de Weerselose volleybalclub afgelopen week. Het bestuur zag zich daardoor genoodzaakt om ter compensatie een substantiële contributieverhoging voor te stellen. De leden toonden begrip voor de situatie en gingen akkoord.

Dat de verhoging niet hoger uitviel, was te danken aan een groot aantal acties die jaarlijks door de leden ondernomen worden om de kas te spekken. Afgelopen jaar kwam daar de oprichting van de ‘Vrienden van de jeugd’ bij. De fondsen die dat oplevert, komen ten goede aan de jeugd. Een welkome aanvulling want de afgelopen jaren zijn de trainingsuren bij de jeugd opgeschroefd en is er ook aandacht besteed aan de kwaliteit van de trainers. En dat dit niet voor niks is, bleek afgelopen seizoen. Het meisjes B-team werd kampioen van de zeer sterk bezette hoofdklasse. En een van de speelsters uit dat team, Christie Wolt, is geselecteerd voor het nationale Talent Team, behoort daarmee tot de 25 grootste talenten van Nederland en gaat komend seizoen intern op Papendal trainen.

De Beker van verdienste ging dit jaar naar Thea Hoogendijk. Zij is voormalig bestuurslid en daarnaast al ontelbare jaren op allerlei fronten onbezoldigd actief binnen de vereniging, de laatste jaren als trainster van lagere seniorenteams. Met een daarvan, dames 5, behaalde ze afgelopen seizoen het kampioenschap.

2013D5huldigingjv

Binnenkort meer over de jaarvergadering.