MA1 Open Club: mooie dag en door naar halve finale!!

balHallo allemaal,
Zaterdag 3 Januari was het dan eindelijk zo ver, de Open Club voorrondes stonden op het programma.
Wij (meisjes A) wisten al dat in Nijmegen VoCaSa, VCV, Havoc en Dash onze concurrenten waren.
We schatten onze kansen niet al te hoog, omdat we wisten/(dachten)  dat de concurrentie sterk was en dus spraken we af om er gewoon een leuke dag van te maken.

De eerste wedstrijd die op het programma stond was tegen de thuisploeg; VoCaSa.
Als meisjes B1 hadden we al eerder gespeeld tegen deze club, toen hadden we natuurlijk 4-0 gewonnen, dus beschouwden we VoCaSa als de ‘zwakste’ uit onze poule. Dit bleek te kloppen, ondanks dat we nog niet helemaal gewend aan elkaar waren verliep de wedstrijd redelijk soepel en stond er een duidelijke 2-0 eindstand op het scorebord.
De tweede wedstrijd was tegen VCV, we wisten al dat dit een erg sterke ploeg was en dat we voluit moesten spelen om alleen al een kans te maken.
We begonnen te wedstrijd goed, door onder andere een hoge servedruk stonden de tot de 16 steeds met 2 punten voor! VCV had ondertussen al 2 time-outs genomen en was redelijk onder de indruk van ons. Helaas liep vanaf de 16 een beetje af en begon VCV een lichte voorsprong te creëren.   Hans probeerde het nog te redden door op 19-22 te wisselen en Maud erin te zetten, dit hielp en we kwamen weer terug tot 21-22! Toch bleek VCV net een stapje verder te zijn en werd de uitslag van de eerste zet 23-25. De tweede set speelden we (iets) minder scherp. Dit merkten we meteen en elke bal die er te makkelijk overheen ging kregen we 2 keer zo hard terug. Aan een 0-2 nederlaag was helaas niks meer te doen.
De volgende wedstrijd was tegen Havoc, we wisten niet goed hoe we dit team moesten inschatten. Wel wisten we door de resultaten van de anderen dat als we deze wedstrijd zouden winnen, we door zouden zijn naar de kruisfinales, de motivatie was dus zeker aanwezig. We begonnen de wedstrijd heel fanatiek en stonden al snel op een grote voorsprong, deze gaven we de hele set niet meer weg. Havoc bleek eigenlijk geen tegenstand te kunnen geven, maar we moesten toch ons hoofd er goed bij houden. Dat deden we, want we wonnen ook de 2de set dik!
De laatste wedstrijd in de poule tegen Dash was er een om de 2de en 3de plek in de poule te verdelen. Diegene die 2de werd zou tegen de 3de van de andere poule moeten en andersom. We wilden natuurlijk 2de worden en dus begonnen we sterk aan de wedstrijd. Eigenlijk ging de 1ste set zo voorbij en waren we totaal niet onder de indruk van Dash, we wonnen deze set  gemakkelijk. De 2de set was eigenlijk een groot drama, veel onnodige fouten en een steeds minder wordende concentratie (wat natuurlijk niet gek is na al 3 wedstrijden), waren de grote boosdoeners. We verloren de set met 1 punt minder dan dat we de vorige hadden gewonnen en dus werden we 3de, zeker geen goede generale voor de beslissende kruisfinale wedstrijd.
Na even flink gebaald te hebben waren we het er toch met z’n allen over eens dat we door wilden naar de halve finale. Nog één keer moesten we alles op alles zetten in de beslissende wedstrijd tegen Lutheria. We begonnen de wedstrijd eigenlijk dubbel, we stonden steeds twee punten voor, maar het spel was niet goed. Na een tijdje stonden we zelf gelijk en daarna achter, het was tijd voor Hans om een paar time-outs te nemen. Deze werkten ontzettend goed en door goed spel aan het einde van deze set wisten we hem te winnen. De 2de set namen we dit spel over en liepen we al snel ver uit op Lutheria. Ze waren gebroken en het enige wat wij nog moesten doen was de set rustig uitspelen. Dit lukte, dus door naar de halve finale op 7 Februari!