Meisjes B2 is de eerste kampioen van Wevo’70!!

IMG_0203Met een klinkende 4-0 zege op TVO B1 is Meisjes B2 zaterdag de eerste kampioen van dit seizoen van Wevo’70 geworden. Een prachtige prestatie!

Vooraf zou er nog best sprake kunnen zijn van enige spanning bij Meisjes B2. Ze moesten namelijk met 4-0 of 3-1 winnen om, een wedstrijd voor het einde, al kampioen te worden. Maar dat leek makkelijker gezegd dan gedaan. Want niemand minder dan de nummer twee van de ranglijst, TVO B1, kwam op bezoek in ’t Trefpunt in Weerselo. En die ploeg had slechts 3 punten achterstand. Bovendien: van dat team was een paar weken eerder in de uitwedstrijd met 3-1 verloren! En dan was daar natuurlijk ook nog die goed gevulde tribune met ouders, broers en zussen en andere familie en vrienden die hen op de vingers keken.

Een heuse topper dus, maar daar leken de meiden van coach Martin Kamphuis zich niet veel van aan te trekken. Althans, na de eerste set dan. Want in de eerste set was het nog wel even spannend. Wevo wist die set uiteindelijk met 25-22 te winnen. Daarmee leek het laatste beetje spanning weg te vloeien bij Meisjes B2 want vanaf dat moment was er maar een team dat aanspraak mocht maken op de titel en dat was Wevo. In hoog tempo werd de tweede set met 25-11 gewonnen en toen in de derde set 25-18 op het bord kwam, was het kampioenschap een feit. Er moest nog wel een vierde set gespeeld worden en ook die won Wevo met 25-18 zodat de 4-0 zege de slagroom op de taart was.

En een taart was er ook namens de vereniging. Kelly Zwiers overhandigde namens het bestuur het team die taart en de medailles en daarna volgde een lange rij van mensen die het team feliciteerden met de titel.

Meisjes A2 moest daarna spelen en ook zij hadden kampioen kunnen worden wanneer ze met 4-0 hadden gewonnen. Ze morsten echter een set tegen nummer 3, Vrivo A2, waardoor de titel met een weekje uitgesteld moest worden. Het is een kwestie van tijd want in theorie kan HVC MA1 alleen nog langszij komen.

Ook meisjes B1 is nog in de race voor het kampioenschap. Ook daar komt het op de laatste wedstrijd aan en dat wordt een kraker. Komende zaterdag 19 december moet B1 vroeg op want ze worden om 09.00 uur verwacht bij de enig overgebleven concurrent Flash Stars. B1 verdedigt dan een voorsprong van 2 punten.