Nuttige oefenduels vernieuwd D1 tegen WVC Volley

Afgelopen weekend is Dames 1 al weer serieus gestart met de voorbereidingsperiode. Al drie weken is er getraind, met hier en daar een speelster nog op vakantie, maar gestart werd er al begin augustus.

Afgelopen zaterdag stonden in ’t Trefpunt dan ook al de eerste twee oefenwedstrijden gepland tegen WVC Volley uit Wierden, dat dit seizoen zal uitkomen in de Topdivisie. De dames uit Wierden onder leiding van Gert-Jan ter Harmsel namen de kans waar te promoveren, een keuze waar Wevo’70 bewust ‘nee’ tegen heeft gezegd. Hoewel het sportief gezien wellicht een mooie stap maar ook een stevige uitdaging was geworden, vonden wij het om organisatorische redenen een brug te ver. Want om dan elke thuiswedstrijd ballenkinderen te regelen, een dj die alle momenten tussen de punten door muzikaal gaat vol blazen, een centercourt aanleggen in de sporthal, enzovoort….. Dus bedankte Wevo’70 voor deze eer en gaat het dit seizoen weer in de Eerste divisie proberen.

Andere keuzes

Door het vroege afbreken van de competitie vorig seizoen, en de lange periode van ‘niks doen’, zijn er twee speelsters uit de selectie afgehaakt en hebben andere keuzes gemaakt. Voor ons erg jammer, maar zo gaan de dingen in het leven.

Aanvullingen
Dat betekent dat we op zoek zijn gegaan naar aanvullingen. Binnen de vereniging maakt Babet Bekhuis de overstap naar het vlaggenschip voor de libero-positie. Ook hebben we twee ‘nieuwe’ gezichten binnen de vereniging. De eerste is Iris Kok (16) die haar eerste volleybaloefeningen al in onze hal en bij onze club heeft geleerd. Vervolgens heeft ze een aantal jaren in Borne gespeeld, maar ze pakte de kans om in Weerselo op Eerste divisieniveau te kunnen spelen aan. Ze keert dus terug op het oude nest. In haar slipstream komt ook Marin Grinwis (19) uit Hengelo over vanuit Borne. Inderdaad, ze is de dochter van collega-trainer bij Wevo’70, Arjen Grinwis, en gaat ons op de middenblokkeerderpositie versterken.

Acceptabel niveau
Dan de wedstrijden van afgelopen zaterdag. Uiteraard gaat het nog niet om de resultaten, maar ondanks dat we niet compleet waren, kwamen we wel al tot een heel acceptabel niveau. De ochtendwedstrijd wonnen we met 2-1 (25-18, 25-15 en 23-25). Deze wedstrijd stond onder leiding van René Banierink. Na de lunch voor beide teams met de eigengemaakte soep, werd een tweede wedstrijd gespeeld. Dit keer gefloten door Herbert Dierking. Tekenend voor de dorpsclub uit Weerselo, dat er ook ‘gewoon’ twee heren bereid zijn op een vrije zaterdag een potje te fluiten!

Verbeterpunten
Het tweede potje begon zonder coach Gerjan, die eerst zijn duiven thuis wilde zien komen. De dames pakten het zelf prima op middels een 25-13 setwinst in de eerste set. De beide volgende sets werden met 24-26 ingeleverd, eindstand 1-2. Echt ingeleverd, want er werd verzuimd door te drukken in de eindfases. Maar goed, er moeten ook verbeterpunten overblijven!

Een mooie zaterdagbesteding, en dat gaan we komende zondag nog een keer zo organiseren. Dan zijn de studentes van het Groningse Donitas de tegenstander.
Wellicht tot dan!
Wevo’70 D1