Sterk D1 krijgt vleugels (en revanche) op feestdag Pegasus

’s Middags om 14.15 uur spelen is nog niet zo erg, behalve als dat helemaal in Nijmegen moet gebeuren! Een lange dag, dus eerst samen lunchen in Weerselo en dan door de sneeuw naar het zuiden.
Het affiche van vandaag is een mooie: Pegasus (#3) tegen Wevo’70 (#2). In de tweede divisie B staan de nrs 2 t/m 10 nog dicht op elkaar. Alleen de (bijna) kampioen Apollo steekt er bovenuit, en lijkt onderin alleen de PD plaats nog niet bekend. 

Het weerzien met Pegasus was al snel want de eerste wedstrijd in Weerselo was de eerste van 2019. Toen waren de vliegende paarden nog met 3-1 teruggegaan naar de ‘Ark van Oost’. Tijd voor revanche dus. Aangekomen in Nijmegen, blijkt dat de thuisclub een feestdag heeft en ’s avonds een feestje. Altijd leuk, en nadat we de verjaardag van een van de bardames luidruchtig hebben bezongen, gaan we de hal in. 

Met een smalle selectie beginnen we aan de eerste set. In tegenstelling tot normaal, beginnen we voortvarend! 1-4 en 6-10 wordt 11-16. Meestal lopen wij achter de tegenstander aan, maar nu was het eens andersom. Tot zover de goede berichten! In één serviceserie die we niet konden doorbreken, draaide de set. Pegasus verdedigde heel sterk en op 19-17 scoorden wij pas weer. Maar de geest was uit de fles, en Pegasus bleef de side-out goed spelen: 25-22 (1-0).

Er moest een tandje bij en dat tandje kwam er ook. De sets 2, 3 en 4 verliepen eigenlijk allemaal gelijk. Pegasus kon aanklampen tot de tien, daarna liepen wij hard weg. Onze servicedruk bleef constant hoog en we trokken de ‘Blauwe Muur’ steeds op tijd en sluitend op. Of de punten werden blokkerend gemaakt, of er werd goed remmend geblokkeerd waardoor we in de rally konden toeslaan. Met 15-25, 16-25 en 16-25 (1-3) trokken we de wedstrijd naar ons toe. Vier dikverdiende punten en dat met een prachtig spelletje! Dus tevreden gezichten na afloop en de dag samen afgesloten in Weerselo met een gezamenlijk etentje. 

Met nog zes wedstrijden te gaan, blijft het spannend in deze divisie, komende zaterdag komt de #4 bij ons in Weerselo: Lutheria uit De Lutte. We beginnen om 16.30 uur. Jullie zijn allemaal welkom!
 
Dames 1