Wevo D1 speelt uitstekende topper en klopt koploper WVC Volley: 3-1!

Dames 1 heeft vandaag een geweldige zege geboekt in de topper in de tweede divisie B. Voor een goed gevulde tribune van sporthal ’t Trefpunt werd de tot dan tamelijk ongenaakbare koploper WVC Volley met 3-1 verslagen.

De ploeg van Jeroen Sanders keek vooraf tegen een achterstand aan van liefst 10 punten op WVC Volley, dat tot dit duel slechts 4 setjes had gemorst. Maar drie ervan kwamen een week geleden onverwacht, bij de eerste nederlaag tegen Armixtos. Dat had WVC Volley op scherp gezet, zo leek het aanvankelijk vanmiddag.

WVC Volley nam snel een voorsprong van pakweg 6 punten. Maar Dames 1 knokte zich als team terug in de set en kroop langzaam maar zeker naar de tegenstander toe, die de trekker niet direct kon overhalen. Uiteindelijk was het voor Wevo net niet genoeg om de eerste set nog te winnen: 23-25.

Maar Dames 1 had er duidelijk zin in en vertaalde dat in de tweede set ook in daden. Langzaam maar zeker werd WVC Volley vooral serverend onder druk gezet, zodat de vijandige aanval het een stuk lastiger kreeg. Wevo ging erin geloven, kreeg de steun van het publiek en liep langzaam maar zeker weg naar een sterke 25-18 setzege.

Dat bleek voor Dames 1 het sein om alle remmen los te gooien. Met op alle fronten overtuigend spel werd WVC Volley, dat tevergeefs wisselde, als in een roes afgetroefd en zo werd het een duidelijke 25-15 zege voor de thuisploeg.

De gasten, met weer de basis binnen de lijnen, deed in set 4 nog een keer een poging het tij te keren. Tot 7-7 ging het gelijk op, maar in een serveerbeurt sloeg Dames 1 opnieuw een gaatje en dat knakte het laatste beetje verweer bij de koploper, die met 25-13 en dus een 3-1 nederlaag een gevoelige tik kreeg uitgedeeld.

Een prachtige zege voor de scherpe thuisploeg, die ondanks het gemis van twee speelsters, echt als een team voor elk punt vocht. Trainer Jeroen Sanders was natuurlijk in zijn nopjes met het spel van zijn team. “Dit was echt een lekkere wedstrijd en een lekkere zege.” Al baalde hij nog wel van het begin. “We kwamen meteen een paar punten achter. We hadden iets te lang nodig om uit te vinden op wie we moesten serveren. Tegen de meeste tegenstanders hoeft dat niet fataal te zijn maar tegen een team als WVC Volley wordt het dan lastig.” De tweede set was het sleutelmoment, meende hij. “Toen we die eenmaal gewonnen hadden, was het team los. De derde set was echt fantastisch.” Hij wist dat de vierde set nog eens spannend kon worden. “Ze brengen dan hun basis terug. Het ging in het begin volkomen om en om. Pas na de eerste volledige rotatie konden we een gaatje slaan in een serveerbeurt en toen was het beslist. Ik ben erg blij met de manier waarop alle speelsters vandaag hebben gespeeld. Dit was een hele lekkere zege.”
En hij wilde ook natuurlijk de mini’s bedanken die het team in de voorbereiding en vanaf de bank hadden gesteund, Jade Spanjer en Bente Vreeswijk.