Wevo’70 grote winnaar van de Sportverkiezingen Dinkelland!

Wat een prachtig succes vrijdagavond voor onze vereniging. Op de Sportverkiezingen van de gemeente Dinkelland werd Wevo’70 dames 1 uitgeroepen tot Sportploeg van 2019. Ook de Publieksprijs ging naar Wevo’70 en daarnaast werd onze plaatsgenote Christie Wolt, die een groot deel van haar opleiding genoot bij onze club, uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar.

Met twee teams was Wevo’70 dit keer uitermate goed en het beste vertegenwoordigd bij de genomineerden voor de sportverkiezingen van Dinkelland. Dames 1 was kandidaat voor de titel Sportploeg bij de senioren. Meisjes A1 was, voor de tweede keer, genomineerd als Jeugdsportploeg van 2019. Daarnaast was vooraf al duidelijk dat Dames 1 ook een goede kans maakte op de Publiekprijs. Met meer dan 300 stemmen op Facebook liet Wevo D1 alle overige genomineerden, waaronder dus ook MA1, ver achter zich op de laatste dag dat gestemd kon worden. Deze prijs werd dan ook als eerste bekend gemaakt en Daniek Scholten nam deze namens het team in ontvangst.

 Daarna was het wachten. Op de titel van Jeugdsportploeg bijvoorbeeld. Helaas ging deze aan de neus van Wevo’70 MA1 voorbij. Het team, dat voor de tweede keer genomineerd was, moest het afleggen tegen de handbalsters van DSVD B1 die kampioen werden in de jeugddivisie Oost, een prestatie die nog geen enkel Twents team had geleverd.

Vervolgens was er weer Weerseloos succes. Christie Wolt, geboren en getogen in ons dorp, dochter van oud-voorzitter en H1-speler Tom en grotendeels opgeleid (tot in de B-jeugd) bij onze club, won de titel van Sportvrouw van het jaar. Ze won afgelopen seizoen met Sliedrecht Sport, haar huidige team, alle prijzen in Nederland: landstitel, beker en supercup.

Vervolgens was het weer wachten op de laatste prijs waarvoor we meededen en waarvoor de concurrentie zwaar was: Sportploeg van het jaar van Dinkelland! En jawel, na een zenuwslopende avond kwam Wevo Dames 1 als beste van 2019 uit de bus. Wat een prachtige bekroning en beloning voor een fantastisch jaar. Niet alleen promoveerde Dames 1 voor het eerst in de geschiedenis naar het op twee na hoogste niveau van Nederland, lange tijd gingen ze daarin zelfs kop en sloten het jaar uiteindelijk af op een prachtige tweede plaats!

Tenslotte is ook het vermelden waard dat Herman Roetgerink van Saasveldia, die voor ons ook een deel van het quotum door ons te fluiten wedstrijden voor zijn rekening neemt, de Persprijs kreeg als Sportvrijwilliger van het jaar van Dinkelland! Een welverdiende prijs voor deze duizenpoot!

Zo werd het een prachtig begin van het jaar waarin onze vereniging een halve eeuw bestaat! Op naar een (net zo geweldig?) 2020!