Carmen Oude Rengerink: afscheid met Beker van verdienste!

Carmen Oude Rengerink heeft woensdagavond op de jaarvergadering afscheid genomen als secretaresse van Wevo’70. Ze deed dat niet met lege handen want ze kreeg uit handen van voorzitter Tom de Beker van verdienste.

We willen als vereniging Carmen natuurlijk danken voor haar jarenlange inzet. Tegelijk met haar afscheid kon ook haar opvolgster gepresenteerd worden.

Eline Banierink is bereid gevonden het stokje over te nemen van Carmen. Het was niet het enige ‘nieuwe’ gezicht achter de tafel want ook Johan Koopmans is toegetreden tot het bestuur. Dat werd nu geformaliseerd want Johan zit al bijna een jaar bij de bestuursvergaderingen als vertegenwoordiger van oudere jeugd. Vanzelfsprekend zijn we blij dat Eline en Johan zich op dit vlak willen inzetten voor onze vereniging.

Op de vergadering maakte het langstzittende bestuurslid, penningmeester Robert bekend, dat hij het na 10 jaar ook tijd vindt voor iets anders. Hij hoopt dan ook dat er in de loop van dit jaar een opvolger gevonden kan worden zodat hij komend jaar afscheid kan nemen. Robert maakte bekend dat de vereniging dit jaar niet ontkomt aan een iets pittigere contributieverhoging dan de laatste jaren. Dat heeft alles te maken met het tekort waarmee het afgelopen seizoen is afgesloten. Dat heeft niet zozeer te maken met hogere uitgaven als wel met lagere inkomsten. Voornaamste posten die weggevallen zijn, zijn inkomsten uit het kersttoernooi, vrijwilligerswerk bij CSI Twente en verkoop van wedstrijdballen. Dit heeft geleid tot een tekort op de begroting van zo’n 2000 euro. Dat betekent dat een contributieverhoging onvermijdelijk is. Deze zal voor senioren 7,50 euro per half jaar bedragen en voor jeugdleden 5 euro per half jaar. Overigens, zo werd in de vergadering opgemerkt, is Wevo’70 daarmee in vergelijking met andere verenigingen in de regio nog altijd met afstand een van de goedkoopste.

Niettemin is het vervelend dat deze verhoging noodzakelijk is en werd er ook uitgebreid gefilosofeerd over hoe we de komende jaren toch via acties extra inkomsten kunnen genereren. Daarvoor zal iedereen binnen de vereniging zijn steentje moeten bijdragen en dat lijkt steeds lastiger omdat een aantal mensen de instelling lijkt te hebben van een klant: ik betaal contributie en daar wil van alles voor terug maar voel ik niet de behoefte om een vrijwilligerstaak op me te nemen. Er werd dan ook gediscussieerd hoe dit in de toekomst aangepakt kan worden. Een optie van andere verenigingen is een puntensysteem: ieder lid moet met vrijwilligerstaken een aantal punten halen. Een interessante optie die nader bekeken zal worden.

Meer doen dan alleen trainen en spelen is toch nodig, mede omdat een andere zorg is dat het ledenaantal van onze club geleidelijk maar duidelijk aan het dalen is: in tien jaar tijd van bijna 300 naar nu onder de 200. Dat heeft te maken met het feit dat er gewoon minder kinderen geboren zijn in Weerselo de afgelopen jaren maar ook dat de concurrentie van het meisjesvoetbal heviger wordt. Dat komt door de moeilijkheidsgraad van volleybal voor kinderen op zeer jonge leeftijd: een bal vangen en overgooien in aanloop naar het zeer moeilijke bovenhands spelen is nu eenmaal een stuk statischer en lastiger dan op een veld achter een bal aanrennen.

Een bron van zorg die wellicht wat minder zou kunnen zijn wanneer we een nieuwe beachvolleybalveld zouden hebben. Lekker spelen in het zand is voor kinderen toch ook best aantrekkelijk. Er wordt driftig aan gewerkt door met name kartrekker Jos Bijen maar eens temeer blijkt dat ambtelijke molens niet al te snel draaien. Het plan is om het beachvolleybalveld achter de sporthal te maken. Gemeente en  bestuur van ’t Trefpunt zien dat ook wel zitten maar omdat een deel van de grond nu van ’t Trefpunt is en een deel van de gemeente, moet daar eerst overeenstemming over zijn. Binnenkort is er een bijeenkomst gepland met de wethouder om wat gang in de zaak te krijgen. De gemeente heeft wel laten weten dat zij geen geld wil steken in het beachvolleybalveld en dat wekte ergernis bij de aanwezige leden. Wij als vereniging zijn bereid om verschillende bronnen aan te boren en om met zelfwerkzaamheid een hoop kosten voor onze rekening te nemen. Maar uiteindelijk gaat het ook om een voorziening die voor heel Weerselo van nut kan zijn. Bovendien zijn in omliggende gemeenten velden aangelegd met steun van de gemeente. Overigens heeft een vertegenwoordiger van de Nevobo aangeboden om Wevo te steunen bij de gesprekken met de gemeente.

Vanzelfsprekend waren er ook nog een paar huldigingen. Eerder op de avond waren de minikampioenen al in het zonnetje gezet. Bij de seniorenvergadering was het de beurt aan Meisjes B1 en aan recreanten A. Ze kregen van Tom een attentie uitgereikt. Hoewel Heren 1 net naast de titel greep, mochten ze wel meedoen aan promotie-degradatiewedstrijden. Daarin eindigden ze als derde maar door wat opengevallen plekken, kregen ze toch de kans promotieklasse te gaan spelen en die uitdaging gaan ze aan. Dames 1 greep net naast die promotieduels, nam na twee mooie, succesvolle jaren afscheid van Jeroen Sanders en zal onder de nieuwe trainer Gerjan Heerkes komend seizoen een nieuwe poging wagen.