Christie Wolt komt van de landskampioen terug naar Wevo’70!

Christie Wolt passt in het shirt van Sliedrecht Sport. ©fotocredit: CEV.

Prachtig nieuws: Wevo’70 kan voor komend seizoen op een bijzondere versterking  rekenen. Christie Wolt van regerend landskampioen Sliedrecht Sport keert terug bij onze club waar het voor haar allemaal is begonnen!

Christie Wolt, geboren en getogen in Weerselo en bij Wevo’70, is voor onze vereniging natuurlijk geen onbekende maar ook ver daarbuiten is ze intussen een bekende naam. Want ze maakt al jaren deel uit van de ploeg, Sliedrecht Sport, die de nationale competitie domineert het laatste decennium. De ploeg won onlangs weer de nationale beker en de regerend nationaal kampioen heeft in de finale van de strijd om de nationale titel gisteravond de eerste klap uitgedeeld aan tegenstander Apollo 8 uit Borne door met 3-0 te winnen. Nog een zege komend weekeinde in Borne, zou opnieuw de landstitel betekenen. Bij Apollo 8 speelt overigens Juliët Huisman, die met Christie Wolt in de jeugd meerder jaren in één team speelde bij Wevo’70.

Belangrijke rol bij landskampioen
De Sliedrechtse successen werden de afgelopen jaren mede behaald dankzij de inbreng van Christie, die als passer/loper een belangrijke rol heeft in de ploeg. In de vijf jaar dat ze in Zuid-Holland het blauw-wit aantrok, won de voormalig jeugdinternational het onwaarschijnlijke aantal van 12 prijzen: landstitels, bekers en supercups. “En daar kan nog een dertiende bijkomen, wanneer we de landstitel opnieuw pakken. Ja, als je over de jaren heen kijkt, dan kun je wel stellen dat ik bij Sliedrecht Sport het maximale eruit heb gehaald”, stelde Christie aan de vooravond van de titelstrijd.

Topsporter en universitaire studie
Christie, die morgen 24 jaar wordt, combineerde een bestaan als topsporter met een universitaire studie in Tilburg. Ze zit in de laatste fase van die studie en wil zich daar op richten. “Geleidelijk is bij mij het gevoel ontstaan dat het tijd is voor andere dingen. In januari ben ik klaar met mijn studie en dan wil ik alle opties open hebben.” Ze heeft toegezegd dit waar mogelijk te willen combineren met volleyballen bij haar oude club Wevo’70.

Kwaliteiten en ervaring
De trainers die zoals eerder gemeld komend seizoen bij Wevo’70 de taken gaan verdelen bij het eerste team, Gerjan Heerkes en Hans Giesselink, zijn uiteraard enorm blij dat Christie haar kwaliteiten en ervaring wil delen met het team. “Een geweldige aanwinst voor ons team en natuurlijk prachtig dat ze terugkeert bij de club waar ze begonnen is”, zegt Gerjan Heerkes.

Aanwinst uit Albergen
Naast niveau bieden en behouden voor de talenten van eigen bodem, de basis van het Weerselose beleid, wil Wevo’70 ook speelsters uit de regio waarvan hun eigen club dat niveau nu niet kan bieden, de kans geven zich te ontwikkelen. Op basis daarvan komt Lotte Boswerger over van eersteklasser VVA uit Albergen. De passer/loper greep die mogelijkheid, na meegetraind te hebben, met beide handen aan en zal zeker ook willen profiteren van de kennis en ervaring van ervaren teamgenotes. Zoals Christie maar ook Milou Holsink van eerstedivisionist Rosstars, die eerder al bekend maakte de overstap naar Wevo’70 te maken komend seizoen.

Het zijn mooie aanvullingen van de basis van het team dat dit jaar op een razendknappe derde plek in de eerste divisie A eindigde en, op het vertrek van Daniek Scholten (verhuizing) en Babet Bekhuis (studie) na, intact bleef.

Christie Wolt passt in het shirt van Sliedrecht Sport. © fotocredit: CEV.