Gerjan blijft bij Wevo’70, Christel Wekking gaat techniektraining geven

Mooi trainersnieuws: Gerjan Heerkes zal ook komend seizoen trainer/coach blijven van ons Dames 1, nu in samenwerking met Hans Giesselink. Met het oog op de toekomst zal Christel Wekking techniektraining gaan geven aan de jongste jeugd van onze club.

Halverwege dit seizoen had Gerjan Heerkes aangegeven dat zijn huidige, vierde seizoen als trainer/coach bij onze eerstedivisionist ook het laatste zou worden. De reden was dat de trainer uit Beerzerveld vond dat het beter was dat er een nieuw gezicht voor het team zou komen te staan, ook al was de ploeg voor aanvang van dit seizoen behoorlijk veranderd en vooral verjongd. Hij wilde het bovendien wel wat rustiger aan doen.

Aantrekkelijk en uitdagend
Binnen Wevo’70 werd intussen gesproken over de toekomst en de manier waarop de vereniging wilde proberen toch een behoorlijk niveau te handhaven, zodat het voor de huidige jeugdspelers met talent aantrekkelijk en uitdagend zou blijven. In de gesprekken daarover van de technische commissie met de trainers, kwam ook geleidelijk de optie op tafel dat Gerjan toch zou blijven en dan de verantwoordelijkheid voor het eerste team zou gaan delen met Hans Giesselink, de huidige trainer van het tweede.

Stiekem wel blij mee
Gerjan Heerkes daarover: “Ik had daar in eerste instantie niet aan gedacht, ook al omdat ik toegezegd had een ander team, HVC in Den Ham, te gaan trainen. Dat speelt op een lager niveau, het is voor mij mooi dichtbij en aangezien ze op vrijdagavond hun wedstrijden spelen, zou ik de zaterdagen vrij zijn. Maar toen kwam Wevo’70 met hun plan”, zegt Heerkes met een glimlach. “En daar was ik stiekem toch wel blij mee. Ik heb het gewoon ontzettend naar mijn zin in Weerselo, het is een hele fijne club met fijne mensen, ook buiten het eerste vrouwenteam om.”

Extra trainingen
Zo pakte hij, samen met Arjen Grinwis, ook extra trainingen op voor het meisjes A-team dat deelnam aan de nationale open clubkampioenschappen en maar net een plek misliep bij de beste acht van Nederland. En kwam hij op doordeweekse avonden ook zonder morren van Beerzerveld naar Weerselo om het vrouwen mastersteam (in een nieuwe competitie voor voormalig (ere)divisiespeelsters) of het tweede mannenteam te fluiten.

Prestaties boven verwachting
Dat de prestaties van zijn eigen team dames 1 ook dit jaar, met een flink gewijzigd team en ondanks het feit dat enkele speelsters vanwege studie en stages moesten afhaken, boven verwachting goed waren, zal stiekem ook meegeholpen hebben. Wevo’70 kende een geweldige tweede seizoenshelft waarin het opstoomde van de middenmoot naar een prachtige derde plek in de eindklassering op het derde niveau van Nederland. In de laatste wedstrijd werd zelfs bijna de oppermachtige kampioen Halley gevloerd. “Het team heeft mijn verwachtingen op alle vlakken overtroffen”, zegt Heerkes daarover.

Samenstelling team
Intussen wordt door Heerkes en Giesselink dan ook druk gewerkt aan de samenstelling van het team voor komend seizoen, waarvan Daniek Scholten (is verhuisd naar Denekamp) en Babet Bekhuis (studie) afscheid nemen. Zoals eerder gemeld komt Milou Holsink over van de buren van Rosstars en aan nog wat versterking wordt druk gewerkt.

Extra techniektraining
Maar in de voornoemde besprekingen van bestuur, technische commissie en trainers is ook afgesproken (verder) in te zetten op aansluiting en aanvulling van onderaf en te werken aan verbetering bij de jongste jeugd. Daartoe is Christel Wekking benaderd en bereid gevonden de CMV-jeugd (mini’s) extra techniektraining te geven. Dit gebeurde mede op voorspraak van Heerkes. “Ik heb een hele hoge pet op van Christel als techniektrainer. Ik denk dat zij heel belangrijk en nuttig werk gaat doen op dat gebied.”