Wevo’70 MA+ bijna bij beste 8 op NK!

Als je dit een aantal weken geleden had geformuleerd als doelstelling, hadden niet veel speelsters van Wevo’70 A+ ons serieus genomen, denk ik. Niet omdat we onszelf onderschatten, maar vanuit het nuchtere besef, dat we maar weinig jeugd hebben die nu al op divisieniveau spelen, in tegenstelling tot veel tegenstanders.

Afgelopen zaterdag speelde de A+ selectie van Wevo’70 mee in het toernooi van de halve finale van het NOJK. We speelden in een poule van 6 waarbij de nummers 1 en 2 zich zouden plaatsen voor de eindronde om het Nederlands Kampioenschap.

De A+ klasse is dit jaar in het leven geroepen, omdat het afgelopen seizoen geen NK gespeeld is. Daardoor heeft een lichting speelsters niet de kans gehad te spelen, dus is er naast de Meisjes A een A+ poule geïntroduceerd.

Bij Wevo’70 hebben we niet een blik vol A-speelsters in D1 en D2, wat veel grote verenigingen wel hebben. Maar dat vond Wendy Kok geen reden om niet eens een balletje op te gooien, om te kijken of onze Wevo’70-jeugd hier interesse voor had. En ja hoor, die interesse was er en zo werden Arjen Grinwis en Gerjan Heerkes ‘gestrikt’ om deze groep extra te gaan trainen. Met 4 A-meiden en 6 B-speelsters zijn we dit traject gestart. Extra trainen op zondagmorgen, doordeweeks op tijden die vrijkwamen en oefenpotjes werden georganiseerd.

En dan de toernooidag. We speelden in Ootmarsum en startten tegen Emmen’95. Die waren sterker en we slikten de 0-2 en daarna kwam favoriet Set Up”65. Eén set bleven we lang bij, de andere niet echt ?, dus ook 0-2. Ondertussen zagen we de andere teams spelen en daarbij kregen beide coaches het idee, dat er in het middagprogramma wel ergens een setje winnen mogelijk zou zijn.

Dash Vorden was de eerste tegenstander na de middag. Hé, daar zagen we een flink aantal speelsters van Dash D1, waar ons D1 afgelopen donderdag nog met 3-2 van had verloren….. Het werd DE sensatiewedstrijd van het toernooi! Set 1 werd met een bloedstollend einde gewonnen met 28-26 en de set erna werd de stunt compleet gemaakt met een 25-17, dus 2-0 winst.

Met een iets mindere wedstrijd (qua niveau) werd daarna gewonnen van DAC Dedemsvaart (2-0). Direct daarna volgde de laatste wedstrijd tegen Heva VCV uit Varsseveld. In al de 9e set van de dag, ging het er futloos aan toe en kon VCV gemakkelijk op 0-1 komen. Maar in de 10e set en tevens de laatste, werd de Weerselose rug nog een keer gerecht! Zo wilden we niet afsluiten. Met goede servedruk zag VCV een heel ander Wevo’70 in set 2 en bleven we de middagsessie ongeslagen want met 25-21 werd de set gewonnen en speelden we dus gelijk 1-1.

  1. Emmen’95.        5-10
  2. Set-Up’65           5-6
  3. Wevo’70             5-5
  4. Dash Vorden     5-5
  5. Heva VCV           5-4
  6. DAC Dedemsv.  5-0

En met deze eindstand in de poule zijn we uiteindelijk gedeeld 3e geworden, maar 1 set achter Set Up!! Dus we zaten vlak bij de eindronde van de laatste 8 van Nederland! Met een beetje fantasie kun je stellen dat we bij de beste 10 van het NK horen, en dat is een hele knappe prestatie van Liz, Fleur, Pien, Jade, Sterre, Amber, Ashmara, Elke, Loes en Iris!!

Altijd geweldig om te zien (en mee te maken) als je team op zo’n dag boven zichzelf uitstijgt en zo goed presteert. Daarom zijn we trots op dit team, de inzet en bereidheid er extra voor te trainen en willen we de sponsoren nog eens hartelijk danken.