D1: de Blauwe Muur als scherprechter bij zege op no. 2!

Soms heb je van die wedstrijden waarbij je als coach alleen maar staat te genieten aan de zijlijn. Heel af en toe zeg je iets, geef je iets aan, maar hoef je bijna niet in te grijpen. Je team staat gewoon als een dijk te spelen!

Vooraf
In ’t Trefpunt in Weerselo stond de eerste ontmoeting tussen de reserves van het volleybalbastion uit Ootmarsum en het vlaggenschip van de plaatselijke trots op het programma. Set-Up’65 2 stond op de tweede positie en Wevo’70 op plek 5 (wel afhankelijk van welke telling je hanteert ?).

Klimmen in linkerrijtje
Een aantal teams in het linkerrijtje heeft nog belangen bij een zo hoog mogelijke klassering (op quotiënt), om eventueel in aanmerking te komen voor een eventuele promotieplaats naar de Topdivisie. Voor Wevo’70 is dat geen optie, maar de Weerselose ploeg klimt wel steeds verder omhoog in het linkerrijtje.

Blauwe Muur opbouwen
De wedstrijd begon gelijkopgaand. Wevo’70 nam brutaal de leiding, maar Set-Up’65 kwam rond de 12 op gelijke hoogte. Daarna ging het om en om tot er 17-17 op de borden stond. We konden de servedruk nog opvoeren waardoor de ploeg uit Ootmarsum voorspelbaar moest gaan spelen en wij de Blauwe Muur konden opbouwen: 18-16. Set-Up’65 kwam nog weer terug en op 20-20 kon het beide kanten op. In de eindfase bleken wij gedurfder te serveren en zo het verschil te maken: 25-22 (1-0).

Inhaalrace is succesvol
In set 2 begon Set-Up’65 veel dwingender te spelen en liepen wij even ‘buiten’ de afspraken te spelen. Een time-out bracht de rust terug en we begonnen terug te vechten want inmiddels stond het 3-10 in Ootmarsums voordeel. Punt voor punt begonnen we aan een inhaalrace, met de steun van het talrijke publiek in de rug. Serverend werd de passlijn van Set-Up’65 onder druk gezet en via 7-12 en 10-13 konden we op 16-16 aansluiting vinden. Even ging het om en om, maar op 19-19 konden we weer blokkerend uitlopen naar 22-19 en de basis leggen voor een 2-0 voorsprong in sets (25-21).

Genieten aan de kant
De sets er na was genieten aan de kant, ook voor jeugdig aanstormend talent Sterre Voost die van dichtbij een wedstrijd van het eerste als wisselspeelster mocht meemaken én onze Mini van de Week Ninthe. Set-Up’65 bleef het proberen, maar zowel in set 3 als 4, speelden wij een gewonnen wedstrijd. Ook de bonusset pikten we ‘gewoon’ mee, waardoor er alweer een vijfpunter kon worden bijgeschreven! Met twee keer 25-20 kwamen we niet meer in de problemen en stond er 4-0 op het formulier. In de stand schuiven we nu van plek 5 door naar plek 3. Weliswaar op quotiënt, maar als dat ons nu ook een keer beter uitkomt ?.

Komende donderdag spelen we alweer, dan gaan we naar Vorden voor het tweede duel met Dash. Juist ja, daar hebben we net tegen gespeeld, maar ook nog iets tegen recht te zetten!