D1 blijft thuis ongeslagen in de eerste divisie!

In de drie thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen, hebben we thuis alle wedstrijden nog gewonnen, en dat bleef ook zaterdag zo! Tegen de studentes van ADD/Donitas uit Groningen ging het na een stroeve start (18-25) steeds beter (25-18, 25-20, 25-21).

Na een vrije zaterdag zonder bekerverplichtingen, lag de focus op Donitas thuis. En de sterren waren ons niet gunstig gezind, een aantal zieken doordeweeks en zaterdag moesten we het ook zonder hen stellen. Beterschap aan Pien en Mariëlle! En ook voor de wedstrijd bleek niet iedereen 100 procent fit, gelukkig kon ‘snelle’ Isa wel van start ?. Ook waren we blij dat Ruth en Pleun ons wilden helpen door mee te doen!

Matte vertoning
Dan de wedstrijd…. Met in ons hoofd nog de redelijk matte vertoning van de laatste pot in Denekamp, begonnen we in hetzelfde stramien. Steeds net niet en net te laat. Zo maar weer met 0-5 achterstaan en dan de hele set achter de feiten aan lopen: 18-25 (0-1). Dat moest anders…

Tactisch aangepast
Tactisch aangepast startten we in set 2 een stuk beter. Sterke serveseries en degelijk blokkeerwerk zorgden voor veel meer kansen in de verdediging. Waar we in set 1 grossierden in onnodige fouten, wisten we dat vanaf set 2 beter in de hand te houden. Die was met dezelfde cijfers dan ook verdiend voor ons: 25-18 (1-1).

Verdedigend en blokkerend
In set drie door op dezelfde voet. Verdedigend steeds vaster en blokkerend maakten we meer punten. Op 16-15 leken de studentes aan te haken, maar leverde een serie van Iris ons weer een voorsprong van 4 punten op. Steeds ruim voor speelden we door naar 25-21 (2-1).

Schwung even weg
Of het nou de opluchting was, of wat dan ook, we begonnen in set 4 niet met de goede instelling. In no-time stond Donitas op 0-5 en leek de schwung even weg. Een mooi blokpunt van Marin en Jiska betekende 1-5 en bracht Jette aan serve. En toen gingen we los. Het ene na het andere punt viel binnen. Babet, die wekelijks sterker wordt in haar rol, las de aanvallen steeds beter en liet niets meer op de vloer komen. In de rally’s timmerde Daniek er vrolijk op los en zo stond er zomaar 9-5 op de bordjes.

Niet meer weggeven
Die voorsprong hielden we vast en Donitas kreeg niet de kans om ergens terug te komen. Als ze al eens een puntje dichterbij kwamen, pakte Isa blokkerend twee ballen op rij, en scoorde Caroline weer een van haar beroemde toverballen. Een lange rally op matchpoint werd beslist doordat Jiska koos voor een 3-meteraanval en Daniek de laatste er onhoudbaar in sloeg: 25-21 (3-1).