D1: De ene derby is de andere niet…….

Onderweg naar Denekamp, waar we onze vierde wedstrijd van het seizoen gaan spelen, vraag ik me af hoe we ons zullen presenteren in deze derby. Leeft zo’n derby eigenlijk nog wel, of is het een term die we maar gebruiken op onze verslagen mee op te leuken? 

Vooraf wordt aan Johan en Gerjan gevraagd wat voor wedstrijd we verwachten. Gezien de huidige stand en resultaten zou het een spannend middagje kunnen worden, dus een 2-3 of een 3-2 zou er zomaar in kunnen zitten.

Als de wedstrijd begint, kunnen we in de eerste set aanhaken bij het spelletje van de thuisploeg, maar als je tussen de regels door kunt kijken, zie je de problemen bij ons ook al in die set. We grossieren in fouten en kunnen dat camoufleren met een paar goede serve-series. Enigszins gelukkig winnen we zo de openingsset maar daarna is het snel ‘over en uit’.

Elke set beginnen we veel te timide en worden in set 2, 3 en 4 direct op ruime achterstanden gezet. Pogingen om uit die druk te komen, lukken ook niet echt. DeVoKo blijft goed serveren en we worden overdonderd door hun enthousiaste spelletje en blijven maar fouten maken. En aangezien ons volleybalspelletje een wet kent, dat wie de minste fouten maakt het spelletje wint, dan is de uitslag hiermee verklaard.

En mogen wij blij zijn dat we er een puntje aan over hebben gehouden.

TiMaxDeVoKo – Wevo”70  3-1 (22-25, 25-18, 25-19, 25-14)