D1: met 10 uit 3 een uitstekende seizoenstart!

Met 10 uit 3 zijn we in Weerselo prima uit de startblokken gekomen in seizoen 2021/22. En dan hebben we de kampioen al gehad ?.Zaterdag mochten we weer in ‘t Trefpunt aantreden voor de tweede thuiswedstrijd. De eerste was een mooie 4-0 zege in de Dinkellandderby tegen Rosstars, nu een onbekende: Dros/Alterno D2.

Het werd een ‘werk’-wedstrijd. Het ging zeker niet vanzelf, doordat we deels zelf in fases niet scherp genoeg waren. We begonnen met een 11-5 voorsprong in de eerste set maar keken even later zomaar tegen een 16-19 achterstand aan! En dat is ook gelijk het verhaal dat als rode draad door deze wedstrijd heen loopt.

Een mooi gedeelte van deze ‘rode draad’ is dan toch dat wij in de eindfases van de sets steeds scherp waren, en als eerste de 25 aantikten. “En als ik ergens met een positief gevoel aan terugdenk, is dat wel erg knap van mijn ploeg!”, aldus trainer/coach Gerjan Heerkes.

De setstanden uiteindelijk: 25-23, 25-22, 25-23, 22-25 (en dus een 3-1 zege).

Voor de toeschouwers een spannende pot, met vanuit blauwe ooghoek een goeie uitslag ?. “Als trainer kijk je er ook wel eens anders naar en zie je liever dat we met meer controle spelen. Maar een dag later realiseer je je ook weer, dat de grotendeels nieuwe selectie die ervaring nog moet (en mag) opdoen!”, aldus Gerjan.

Zaterdag gaan we naar Denekamp om tegen DeVoKo aan te treden, die net als wij een goede start kennen in het seizoen. Weer een derby, hopelijk weer met ondersteuning vanuit Weerselo!