D1: Dash had iets goed te maken, geel voor Hans en 2-3…

gelekaartZaterdag 21 maart stond de wedstrijd tussen Wevo ’70 dames 1 en Dash dames 1 op het programma. In de eerste seizoenshelft wisten we de ongeslagen thuisstatus van Dash te doorbreken. Met een 3-1 winst op zak gingen we terug naar Weerselo.

Dash had dus iets goed te maken en begon sterk aan de eerste set. Wij hadden in de eerste set moeite met het brengen van de pass, door de goede servedruk van onze tegenstander. Tot 22-22 ging het gelijk op, maar het waren de Vordense meiden die het af konden maken. Met 22-25 werd de eerste set door Dash gewonnen.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Dit keer was het Wevo die het voortouw nam. De pass werd stabieler en de puntjes werden gemaakt. Met 25-20 ging de set naar Wevo.

In de derde set kwam Dash weer goed uit de startblokken. Wij maakten weer teveel onnodige foutjes waardoor Dash al snel op ruime voorsprong kwam. Ook Hans kreeg nog een gele kaart (vond de scheidsrechter leuk, wij ook wel J) Maar de set verloren we met 16-25, niet zo best dus.

Zoals het ook in de 2e set liep, werden de rollen in de 4e set opnieuw omgedraaid. Het spel aan Weerselose zijde liep weer soepel. Om het aantal gele kaarten eerlijk te verdelen kreeg Vorden er ook maar één. Dit was voor ons echter geen reden om onze speelwijze te veranderen. Overtuigend trokken we deze set met 25-16 naar ons toe.

Hoe overtuigend we de 5e set ook startten… We wisten het toch te presteren om een 6-1 voorsprong uit handen te geven en de Vordense meiden met de winst naar huis te laten gaan. Jammer… Maar er staan nog een paar spannende en leuke wedstrijden op het programma… Dus focus en vedan!