D1: doosje wijn, paar keer voorsprong maar toch 3-1 verlies tegen kampioen

wittewijnNa het verlies van afgelopen week waren we extra gedreven om op zaterdag 28 maart een paar puntjes van onze kampioen VCV mee te smokkelen naar Weerselo. VCV had maar één set nodig om het kampioenschap thuis te kunnen voltooien. De tribunes waren volledig gevuld, de vlaggetjes hingen overal en natuurlijk ontbrak de grote trommel niet!

Voor de wedstrijd kregen we nog een doosje wijn van de coach van onze tegenstander, omdat we de nodige punten hadden gepakt van de ‘concurrenten’ van VCV. Hierdoor konden ze thuis kampioen worden! Hartstikke bedankt, die wijn komt wel op!

Of we toch ook een beetje last van spanning hadden? Of dat we een beetje overruled werden door het kabaal in de sporthal? Of dat we gewoon VCV direct kampioen wilden laten worden? Ik weet het niet… Maar de 1e set was niet best! Dus VCV werd kampioen! Als absolute topper in de 2e divisie was dit ook geheel terecht.

Echter wilden we zelf ook best een paar puntjes meenemen naar Weerselo, dus er moest nog even gevolleybald worden. VCV raakte even de draad kwijt na de grote ontlading van de 1e set, waardoor wij de mogelijkheid kregen lekker in het spel te komen. Er kwam meer snelheid in het spel, de serve was goed en er werden eindelijk zelf puntjes gemaakt. Dit resulteerde in een setwinst, 25-18.

Wat er vervolgens in de 3e en 4e set gebeurde was toch enigszins ‘bijzonder’ te noemen. Gedurende deze sets werd er goed gevolleybald met her en der wel de blijvende persoonlijke foutjes, maar we stonden eigenlijk steeds voor. Deze voorsprong wisten we zelfs vrij overtuigend uit te bouwen naar een 21-17 voorsprong.. Je zou zeggen, dit mag je niet/nooit meer uit handen geven!!! Maar Wevo zou Wevo niet zijn als we de kampioen niet gewoon de winst gunnen… dus klungelden we een beetje verder en zorgden we ervoor dat het gewoon weer 21-21 werd. Hoe graag we ook nog wat puntjes wilden pakken, het liep niet meer zoals het zou moeten. Beide sets werden daardoor toch met 25-23 verloren. Balen… Er had echt meer in gezeten! 3-1 verlies van de kampioen…Natuurlijk geen schande, maar gezien de sets was er toch meer mogelijk geweest.

Op 4 april spelen we tegen De Babbel. We willen een revanche! Dus het beloofd een leuke en spannende pot te worden.