D1: eerste zege en eerste vier punten van 2022 zijn binnen!

En ja hoor, eindelijk mocht het dan weer! Een echte wedstrijd met punten, scheidsrechters en publiek! Wel direct een uitwedstrijd, maar dat mocht de pret niet drukken.

Wel opvallend, dat veel wedstrijden al weer zijn ‘uitgesteld’, ook in onze divisie. Je zou denken dat iedereen er wel alles aan doet om wel te kunnen spelen, al is het dan niet met het volledige team, maar goed, daarover geen waarde-oordeel, slechts verbazing. Wij staan met 9 speelsters aan de start, inclusief libero en (daar zijn we blij mee!) twee speelsters van D2.

Bovenstaande leidde ertoe dat we op de parkeerplaats voor de zekerheid nog even checkten of er geen ‘uitgesteld’ bij onze wedstrijd stond, maar nee hoor, we konden van start in de Alternohal in Apeldoorn.

De heren Gerritsen en Van Let begonnen mooi op tijd met de wedstrijd en beide teams begonnen wat onwennig na zoveel weken verplichte pauze. Dan weer de thuisploeg op voorsprong en dan weer wij, leverde een tussenstand van 20-20 op. Twee blokpunten op rij leverde een gaatje op voor ons en met 22-25 pakten we de eerste set, het eerste punt van 2022!

Set 2 begint gelijkopgaand, maar op 12-10 lopen we vast en krijgen we een serie van tien punten tegen en maakt Alterno 1-1 via 25-13.

Wat te doen? Qua rotatie maar wat aanpassen en dan is het makkelijk dat we speelsters hebben die op meerdere posities kunnen spelen. En ja hoor, dat pakte goed uit. Ineens was het aan onze kant stabieler en hadden we set drie en vier de regie in handen. Met twee keer 19-25 pakten we de winst en schrijven vier mooie punten bij in het linkerrijtje!

Volgende week een Dinkellandderby in eigen hal, tegen DeVoKo!