D1: Derbysieg in Dinkelland tegen DeVoKo

Op de eerste zaterdag in februari mochten we voor het eerst in 2022 weer thuis spelen in Weerselo en wat voor een affiche: een Dinkellandderby tegen DeVoKo uit Denekamp!

De dames van DeVoKo zijn bezig aan een goed seizoen en staan zelfs op #2 in de eerste divisie op een promotieplek. In de heenronde speelden ze ook sterk en gingen wij er vrij kansloos af: 3-1. Voor ons is het zaak om punten te sprokkelen om onze positie bovenin de middenmoot te consolideren. Dat begon in ’22 met een mooie 4-punter in de Alternohal en wilden we vandaag graag thuis een vervolg geven.

Goed gevuld Trefpunt
’t Trefpunt was goed gevuld met publiek dat op deze derby was afgekomen en ze zagen een gelijkopgaande start van beide teams. Boven de 10 konden wij de servicedruk vasthouden en onze blokkering in stelling brengen. In twee rotaties liepen we weg en konden set 1 met 25-18 ruim winnen (1-0).

Eenzelfde beeld
In de tweede set eenzelfde beeld, eerst gelijk op maar in het middengedeelte was onze servedruk de Denekampse ploeg te machtig en konden we met goed rallyspel de voorsprong uitbreiden. In combinatie met de Blauwe Muur stond er na twee sets zo maar 25-15 (2-0) op de borden. Dat hadden er niet veel zo voorspeld, wij in ieder geval niet ?.

Servedruk zo hoog
Set 3, hoe zou zich dat verder ontwikkelen? Zou het nog een spannende derby worden? Het antwoord kwam al snel in de wat zou blijken, beslissende set. De servedruk werd zo hoog aan Weerselose zijde, dat het verschil al snel meer dan 10 punten werd en met maar liefst 25-11 (!) werd de runner-up weggespeeld. Daarbij dient gezegd dat het niet alleen de druk was, maar ook het rallyspel na de serve werd door de thuisploeg consequent goed uitgespeeld. Met een solide netverdediging werd keer op keer de kans gecreëerd om vrijuit aan te vallen: (3-0).

Zie hier het slot van de derde set

Afscheid van Pien
Daarmee was de winst binnen voor Wevo’70 en stond set 4 voor ons in het teken van afscheid nemen van onze Pien. Ze gaat een buitenlandse stage aan en dat betekent dat we de tweede helft verder spelen, zonder Pien. Laat onverlet dat we de bonusset wel hadden willen pakken, maar wij konden niet meer aanpikken op ons niveau van de eerste drie sets. Met 16-25 (3-1) namen de gasten een punt mee naar huis.

Mooie uitslag voor de club
Een mooie uitslag voor ons, maar vooral ook de vereniging Wevo’70 omdat we vandaag weer ondersteund werden door meiden uit het tweede, Roxy en Pleun bedankt!

Met inmiddels 29 punten staan we mooi in het linkerrijtje en die plek willen gaan consolideren. Zaterdag naar Groningen, daar wacht Donitas.