D1: Wevo’70 en de eredivisie-ervaring….

Of wij onze wedstrijd een half uur eerder zouden willen beginnen? Dat verzoek kregen we Dynamo op de vrijdag. En in Weerselo zijn we de beroerdsten niet, als we een andere club daarmee kunnen helpen ?. Of je nou om 13.30 of om 13.00 al moet spelen, dat was voor ons niet zo’n probleem, dus nog een half uurtje eerder vertrekken!

Er moesten nogal wat topwedstrijden worden afgewerkt in het Omnisport, en daarom zouden we dan op een eredivisie centre-court kunnen spelen. Daarnaast werd de coach nog een lekkere consumptie voor na wedstrijd toegezegd, als we ook nog eens de punten zouden meenemen naar Weerselo!

Eenmaal aangekomen in Apeldoorn leek er machtig veel publiek te zijn afgekomen op onze wedstrijd, de enorme parkeervelden stonden bommetjevol. Een echte eredivisie-ambiance dus! Dat bleek eenmaal binnen toch net even wat anders, er was een NK atletiek aan de gang …..

De wedstrijd dan.
Een enorme hal, waar je elke keer weer van onder de indruk bent. Als je dan ook nog centre-court mag spelen, is dat wel een mooie ervaring en zo begonnen we aan de warming-up. In de wetenschap dat we thuis een redelijk kansloze nederlaag hadden geleden, wisten we dat het een pittige opgave zou worden. Maar ja, dat was het de laatste keer tegen DeVoKo ook en daarvan weten we nog heel goed hoe dat afgelopen is ?.

Veel eredivisie-ervaring aan Apeldoornse zijde van het net, en dan weet je dat dat vooral tijdens de bigpoints in een set doorslaggevend kan zijn. Set 1 wat plankenkoorts aan onze kant, en een vlotte achterstand. Maar toen we het voor elkaar kregen om de passing te controleren, ontstond er een mooi spelletje. Op 7-7 kwamen we langszij en ging het tot 14-14 gelijk op. Met lef en mooi variabel aanvalsspel konden we aanhaken en konden serverend meer druk ontwikkelen. Dat resulteerde in twee geweldige serve-series van onze kant waarbij de ‘Blauwe Muur’ haar naam eer aan deed. En toen stond er zo maar 16-25 op het bord (0-1).

Set 2 bleef goed en met veel lef aan onze kant. Dynamo moest lijdzaam het feestje aan Wevo’70-zijde aanzien en vocht in de eindfase nog knap terug, maar met 23-25 kwamen we zelfs op een 2-0 voorsprong.

En net als in de recente Dinkellandderby gaven we in de 3e doorgang geen krimp en bleven goed in onze afspraken spelen. Dynamo wisselde veel maar kreeg maar geen vat op ons enthousiaste spelletje. Wat is het dan een feest om aan de lijn te staan en deel uit te maken van ons team: 18-25 en weten dat je wint in Apeldoorn (0-3)!!

Set vier voor de bonus. Lukt ons niet vaak, het is net of er dan ‘iets’ weg is, de druk van winst of verlies is er niet meer. De wil wel, maar we zagen met lede ogen de achterstand oplopen tot 17-10. Nog een keer een time-out, nog een keer elkaar in de ogen kijken, nog een keer de rug rechten. Nog een keer ons enthousiasme aanspreken om samen de set om te draaien. En ja hoor, punt voor punt komen we dichterbij. Op 20-19 zijn we dichtbij maar pakt de thuisclub weer een gaatje: 22-20. Met een laatste krachtsinspanning en lange rally’s komen we ernaast en erover: 23-25 (0-4).

Een vijfpunter en wat voor een! Voor ons een prachtige “eredivisie-ervaring”!!