Brutaal D1 pakt punten in topduel in 1A

Met de jaarwisseling stond Wevo’70 op een mooie middenmootpositie, net in het linkerrijtje van de 1e Divisie A. Met het vertrek van een aantal basisspeelsters en aanvulling met jonge meiden, stond er ook een serieus “bouwprogramma” voor de deur in dit seizoen. Die uitdaging zijn we aangegaan in Weerselo en dat resulteerde met de Kerst al tot 21 punten. Mooier dan misschien wel verwacht, maar nog zeker niet geruststellend om handhaving al zeker te hebben.

Onbegrijpelijke beslissing Nevobo
Nou, met de handhaving zit het inmiddels wel goed, daar hadden we de Nevobo niet voor nodig. Hoe een zichzelf serieus nemende sportorganisatie zo’n besluit kan nemen om alle vorm van competitie onder onze sport uit te slaan, is onbegrijpelijk. Hiermee zijn alle klassen en divisies in een keer verworden tot een grote recreatieve vorm van vrijetijdsbesteding. Je zal als vereniging maar voor het zoveelste jaar bovenaan staan en plannen hebben om hogerop te komen. Ook dit gaat weer leden kosten, vrees ik…….

Kopgroep binnengeslopen
Maar om terug te komen op de ‘handhaving’: daarvoor zijn wij niet afhankelijk van een beslissing vanaf de bestuurstafel. In januari pakten we draad weer op en voegden in 4 wedstrijden zo maar 18 punten aan ons totaal toe en slopen langzaam de kopgroep in 1A binnen. En dan mochten we afgelopen zaterdag naar Nijmegen. VoCASA II staat al een tijdje op #2 in onze divisie en dit is de eerste keer dat we tegen deze ploeg aan mochten treden. Het was nog even spannend of we er wel voldoende op de been hadden voor zaterdag, maar gelukkig wilde Kelly Zwiers, tot voor twee seizoenen terug jarenlang een vaste waarde in D1, deze verre reis wel met ons maken. En ze kon vol aan de bak, want we hadden zelf maar 1 mid over.

Mooie en spannende wedstrijd
Dus met een minimale bezetting naar de VoCASA-hal om daar een topper te spelen. En dat hebben we gedaan! We hebben een ontzettend mooie en spannende wedstrijd gespeeld, en ons achteraf gerealiseerd, dat dit onze volleybalsport zo mooi maakt! Prachtige ralleys, schitterende verdedigende acties, donders hard aanvallen en spanning tot aan de laatste bal. Met 30-28, 19-25, 21-25, 25-18 en 18-16 (!) wint VoCASA de wedstrijd, maar zijn wij superblij met weer twee dikverdiende punten!. En ja, het had ook anders kunnen aflopen, want in set 1 en 5 hebben we wel kansen gehad. Maar ook de VoCASA-ploeg vocht voor elke centimeter en heeft vooral verdedigend erg veel ballen gehaald. Zonder een goeie tegenstander speel je ook niet zulke wedstrijden, dus de complimenten aan de tegenstander. Wij blijven op #3 staan met al 41 punten!

Zaterdag weer thuis!
Zaterdag weer thuis in het vertrouwde Trefpunt, waar we om 16.30 uur de strijd aangaan met de jonge ploeg van Emmen’95. De uitwedstrijd was een hele taaie, weten we nog!

En je weet: jullie zijn allemaal weer welkom! Dus tot dan!