D1: Ook verslagen van vriendschappelijke wedstrijden…

De gangbare tekstschrijver van D1 kreeg afgelopen zondag de vraag, of er ook nog wedstrijdverslagen van D1 zouden komen. De wedervraag was dan ook, of je die ook verwacht van de vriendschappelijke wedstrijden die nog geprogrammeerd staan, en naar believen al dan niet wel of geen doorgang vinden?

Als de Nevobo onze competitie al niet meer serieus neemt en ook nog eens de standen publiceert met andere rekenmechanieken, maar die niet als zodanig in een ‘herkenbare’ stand publiceert, gaan we nog wel verslagen schrijven? Het antwoord blijkt dus ‘ja’ te zijn, dat was de schrijver dus even ontgaan. Bij deze dan een inhaalslag.

Mooi niveau
Alweer even geleden hebben we thuis tegen Emmen’95 gespeeld en met een bijna volledige bezetting konden we toen een mooi niveau neerzetten, wat uiteindelijk zelfs in een 4-0 zege tot uiting kwam. Door deze vijfpunter handhaven we ons zelfs weer steviger in het linkerrijtje. Daarna hadden we wat incomplete weken, met mensen op wintersport, ziekjes etc. waardoor er ook minder voltallig kon worden getraind. Wel ontvangen we binnen de club Wevo’70 altijd veel ondersteuning en kunnen we altijd speelsters aanvullen op de trainingen, dat tekent de dorpsclub die we zijn!

Nog niet tegen gespeeld
Afgelopen zaterdag kwam Dash Vorden naar ’t Trefpunt. Daar hebben we dit seizoen (en volgens mij vorig seizoen) nog helemaal niet tegen gespeeld, Dash staat keurig zevende in de Eerste Divisie en het zou dus afwachten worden, wat voor wedstrijd het zou worden. De voortekenen waren dan niet heel gunstig, met twee speelsters net thuis van wintersportvakantie, en een aantal met net weer één of twee trainingen in de benen. Maar ach, in Weerselo hebben we dat al vaker gehad en dan draaien we onze hand er niet voor om, om zaterdags gewoon ons beste beentje voor te zetten.

Gezellig druk
Met aanvulling van D2 en MB1 deze zaterdag hadden we het gezellig druk aan de lijn, met ook nog eens twee Mini’s van de Week. Loes en Jordin hebben zich kranig geweerd aan de kant en het positivisme tot na de wedstrijd werkte aanstekelijk. Want de wedstrijd vanuit het zicht van de liefhebber, waaronder de schrijver zich ook altijd nog rekent, was teleurstellend.

Tien keer fout serveren
Gemiddeld serveerden wij elke set wel 10x fout. Tel daarbij op dat het passend ook niet al te sterk was en het rekensommetje is snel gemaakt. Dan heb je altijd nog de hoop, dat de tegenstander een beetje meewerkt, maar die dachten daar deze zaterdag heel anders over. Dash speelde (denk ik) een van haar betere wedstrijden en met name Pien Meijer (#1) was voor ons ongrijpbaar. Pien is zeker niet de grootste, maar compenseerde dat door bijna alle ballen die ze kreeg er vol in te meppen. Mijn complimenten, dat doen er niet veel op die manier tegen ons.

Aantal ballen wegketsen
Set 1 ging gelijk op, maar op het einde komen we toch met 21-18 voor. Op onbegrijpelijke wijze laten we vervolgens een aantal ballen wegketsen en staat het zomaar 22-25 (0-1). Set twee gaat tot 12-12 gelijk op. De al eerder genoemde Pien Meijer komt aan service en levert twee aces af. Dan constateert de tweede scheidsrechter een opstellingsfout bij Dash en wordt e.e.a. teruggedraaid naar 12-12 en een punt erbij voor ons: 13-12. Een hoop onbegrip en we weten nog steeds niet waar het aan ligt (nee, wij gaan niet wijzen) maar feit is wel dat wij het initiatief nemen en deze set met dezelfde cijfers nu wel winnen 25-22 (1-1).

Duimblessure
Dan valt Marin uit met een duimblessure (beterschap Marin!) en wreekt onze smalle basis zich. We waren begonnen met maar twee mids, dus moesten we met een passer-loper op mid iets proberen te creëren.

Punten verdiend naar Achterhoek
En hebben we nu daardoor de laatste twee sets verloren? Met 13-25 en 10-25 gingen we er namelijk heel hard af! Antwoord op die vraag: nee, hoor. Het was denk ik meer een optelsom van een aantal eerder genoemde zaken, waardoor het heilige vuur er niet meer was. Of misschien deze middag wel niet eens is geweest. En dat schijnt soms voor te komen en dan noem je het een offday. Nou, dan gebruiken we die kaart deze week maar. Laat onverlet, dat we deze middag een tegenstander hadden die de punten verdiend mee mocht nemen naar de Achterhoek.