D1 dendert door naar de PD-duels

In de laatste reguliere competitiewedstrijd stond er voor Wevo’70 niets meer op het spel. De PD-wedstrijden, en de daarbij behorende tweede plek in de eindrangschikking, stonden al vast.
Voor tegenstander Halley uit het Gelderse Wehl leek het nog om ‘veilig spelen’ te gaan, maar voordat de wedstrijd in het ’t Trefpunt zou beginnen, was al duidelijk door andere uitslagen, dat ook voor Halley er geen verbetering meer haalbaar bleek. De tiende plek en dus een PD-serie om degradatie te voorkomen, was al onafwendbaar.Dan de wedstrijd. Het werd een eenzijdig gebeuren. Wevo’70 was erop gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten na de minder goede pot in Eibergen vorige week. En die wilskracht kwam duidelijk tot uiting in de scores. Met -16, -12. -12, -19 kwam Halley niet een keer boven de 20 punten en schreef de thuisploeg weer een duidelijke 4-0 bij.
Met deze vijfpunter eindigde de Weerselose ploeg op een mooie tweede plaats, met uiteindelijk maar 5 punten achter kampioen Apollo 8.
 
Komende zaterdag betekent dat dus tweet promotiewedstrijden voor Wevo’70 dames 1. Die wedstrijden worden gespeeld bij de nummer 10 uit de eerste divisie A en laat dat nou VC Bolsward uit (het verre) Friesland zijn……
 
Naast VC Bolsward spelen we ook tegen Dash Vorden, die tweede zijn geëindigd in de tweede divisie A.
Het speelschema is inmiddels bekend:
 
13.30 uur Wevo’70 – VC Bolsward
15.00 uur Dash Vorden – Wevo’70
16.30 uur VC Bolsward – Dash Vorden
 
We gaan naar Bolsward met een bus, waarin team en supporters zullen reizen. Opgave is nog mogelijk, meld je dan aan bij een van de speelsters van dames 1. De bus zal zaterdag om 10.00 uur vertrekken vanaf sporthal ’t Trefpunt!