D1: Die van die 10 kleine visjes en twee sets onverzettelijkheid!

Ken je die van de 10 kleine visjes?
https://m.youtube.com/watch?v=isWtiLjuT3Q&cbrd=1

Nou, dat komt aardig in de buurt van ons seizoen dit jaar. Begonnen met een selectie van 10 speelsters en afgelopen zaterdag hadden we er meer op de bank zitten, dan dat er op het wedstrijdformulier stonden…..

Dan is het altijd mooi als je een beroep kunt doen op andere teams. Maar ons 2e speelde een eigen ‘topper’, dus moesten we verder kijken. Gelukkig wilde Carine na twee jaar geen bal te hebben aangeraakt wel een potje meedoen en hebben we uit eigen jeugd Liz, Loes en Sterre bereid gevonden om na de B1-wedstrijd met ons mee te doen!

Grillig verloop
De wedstrijd tegen Sudosa-Desto had een grillig verloop. De setstanden van de sets die de gasten wonnen, waren redelijk afgetekend: 17-25, 13-25 en 7-15. Dat waren de 2e, 3e en tiebreak. Die verliepen zoals je wellicht vooraf zou verwachten. Druk op onze passlijn, onvoldoende afstemming en niet offensief genoeg in de uitvoering.

Bijzonder knap
Maar wat er dan gebeurt in set 1 en 4 is dus des te meer bijzonder. Bijzonder knap, om op z’n Weerseloos de schouders er onder te zetten en te gaan knokken. En geloof me, dat onverzettelijke tonen in wedstrijden, dat heb ik in 5 seizoenen Wevo’70 wel vaker gezien ?.

Blijven aanklampen en fantastisch publiek
In beide sets komen we achter te staan maar blijven aanklampen. Halverwege de sets staan we gewoon gelijk en dan komt die ene serveserie waar je op hoopt! Het fantastische publiek pakt de sfeer op en ondersteunt ons stormachtig en onvoorwaardelijk in beide sets. Twee keer komen de Assenaren ook nog terug, maar we maken het tot groot enthousiasme van de bank en de tribune twee keer zelf af: 25-20 en 25-22.

Twee mooie punten
Dus halen we twee hele mooie punten uit deze pot en gezien de stand in 1A zijn die zeer welkom. Groot compliment aan Loes Jogems, die bijna de hele wedstrijd heeft gespeeld en dat zeer verdienstelijk heeft gedaan. In je debuutwedstrijd in set 1 het setpoint binnenslaan, zie ik niet iedereen doen ??.

Zaterdag de volgende klus: uit naar Alterno. Hopelijk loopt de ziekenboeg deze week leeg en kunnen we er genoeg op het formulier zetten…..