Wevo’70 en UD Weerselo onderzoeken samenwerking

 Volleybalvereniging Wevo’70 en voetbalvereniging UD zijn aan het bekijken hoe beide Weerselose clubs meer kunnen gaan samenwerken.

 

Afgelopen week zijn besturen van beide verenigingen voor het eerst bij elkaar geweest om hierover te praten. Achterliggende gedachte is dat deze samenwerking op organisatorisch en financieel gebied voordelen kan bieden. Niet alleen voor beide clubs maar ook voor de Weerselose gemeenschap.

Daarbij valt te denken aan gezamenlijk organiseren van activiteiten als buurtvolleybal en -voetbal, beachtoernooien, sponsorlopen e.d. Daarnaast wordt gekeken of op het gebied van sponsoring en materiaal synergievoordelen te behalen zijn. Ook wordt bekeken of het mogelijk is om de Weerselose jeugd gedurende het hele jaar sport te kunnen aanbieden bij zowel UD als Wevo’70. Gezamenlijk optrekken in bijvoorbeeld gesprekken met de gemeente over het sportbeleid, kan ook handig zijn.

De contacten zijn min of meer een vervolg op de eerste succesvolle samenwerking tussen beide clubs twee jaar geleden, tijdens de coronapandemie. In korte tijd realiseerden Wevo’70 en UD op sportpark De Echelpoel een beachcomplex, goed voor drie beachvolleybalvelden die ook geschikt zijn voor voetvolley. Beide verenigingen werkten daarbij financieel samen en legden gezamenlijk de bestrating aan.

Heb je als lid vragen over deze ontwikkeling, neem dan gerust contact op Daniel van Broeck, bestuurslid. 

Het beachcomplex van Wevo’70 op sportpark De Echelpoel van UD Weerselo