D1 dinsdag tegen eredivisionist Eurosped op Twente Cup

Allereerst nog een keer aan alle leden en alle anderen die Wevo’70 een warm hart toedragen de allerbeste wensen voor 2023. En dat jaar begint voor Wevo’70 D1 meteen met een klapper. Het team doet morgen (dinsdag 3 januari) mee aan de zeer sterk bezette Twente Cup in Almelo.

Dat toernooi is na een onderbreking van twee jaar door corona terug op de agenda en wordt gespeeld in de topsporthal IISPA in Almelo, naast het Heracles-stadion. Aan de vierde editie van het toernooi doen meisjes jeugdteams en dames seniorenteams mee. Bij de senioren zijn, naast Wevo’70, de volgende deelnemers: Apollo 8 (Borne) en Eurosped (Vroomshoop) beiden eredivisie, Set-Up’65 (Ootmarsum) en Rivo (Rijssen) beide topdivisie en Tornado (Geesteren) uit dezelfde eerste divisie als Wevo’70. 

Opnemen tegen teams van hoger niveau
Bij de senioren is Wevo’70 dus uitgenodigd als een van de 6 deelnemers. D1 moet zich, als eerstedivisionist, meten met twee teams van een hoger niveau. De eerste tegenstander is Rivo Rijssen, een team dat het erg goed doet in de topdivisie en momenteel aan de deur van de eredivisie klopt met een gedeelde tweede plaats in de tussenstand. Het duel Wevo’70-Rivo is de opening van het seniorentoernooi om 18.00 uur.

Tegen eredivisionist Eurosped
De tweede wedstrijd in de poule is een bijzondere, namelijk tegen eredivisionist Eurosped. Die ploeg is een bekende naam in het Nederlandse volleybal. Bovendien won Eurosped de vorige, eerste drie edities van het toernooi. Het team wordt dit jaar getraind door Jeffrey Scharbaai, zoon van de bij Wevo’70 ook welbekende Siegfried Scharbaai, oud-trainer van H1. De wedstrijd Wevo’70-Eurosped staat gepland voor 19.15u.

In de poule wordt er gespeeld om twee gewonnen sets. De nummers 1 van de twee poules spelen de finale, de nummers 2 van de poule spelen om plek 3. Die wedstrijden worden om 21.45u gespeeld.

Aangezien onze dames een zware kluif wacht, is elke steun welkom. Dus kom ze aanmoedigen!!!