D1 heeft geen verlenging nodig…

In de laatste wedstrijd voor het kerstreces speelden we weer thuis in ‘t Trefpunt. Tegenstander was voor ons het voor ons altijd lastige Dash Vorden. Een heuse ‘angstgegner’ want ik kan me alleen verliespartijen herinneren van de laatste twee seizoenen.

Voor de wedstrijd eerst maar weer een teamfoto gemaakt, daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Nadat dat weer tot verbluffend resultaat heeft geleid, beginnen we met de warming-up. Dan blijkt al, dat we het met maar 1 scheidsrechter moeten stellen. Bert Kappert stond er alleen voor, maar heeft het ook zonder 2e man keurig gedaan.

Drukvoller serveren
Set 1 loopt gelijk op, al hebben wij op de bank de indruk, dat we verzuimen weg te lopen. Daardoor blijft Dash op gelijke hoogte tot 15-15. Na een t.o. brengen we ook wat wissels in en wordt er vooral drukvoller geserveerd. Daardoor komen we blokkerend beter in positie en maken we vervolgens vanuit de verdediging gemakkelijker onze punten: 25-18 (1-0).

Grossieren in fouten
Set 2 begint te laag in de concentratie. Dash profiteert optimaal en wij grossieren in eigen fouten. Via 3-6 wordt het 5-11 en lijkt de wedstrijd omgedraaid. We proberen het spel met time-outs en veel wissels te ontregelen. Er komt een tussensprint en van een 8 punten achterstand 12-20 komen we tot op 4 punten, maar 2 keer achter elkaar fout serveren maakt het geen geslaagde inhaalrace. Dash wint terecht set 2 met 20-25 (1-1).

Gallery play
In set 3 herpakken we ons. Steeds staan we licht voor en vanaf 16-14 lopen we sterk weg op een sterke service: 25-18 (2-1). En in set 4 is het gallery-play van onze kant. Een serveserie brengt ons naar 9-0 en daarna is het een kwestie van uitspelen. We laten met een paar prachtige acties het talrijk opgekomen publiek genieten van mooie punten en op 25-12 is het klaar en pakken we dikverdiend 4 punten!

Heel knappe prestatie
Daardoor schuiven we weer op in de stand en staan we met 31 punten op #4 in de 1e Divisie A, op precies de helft van de competitie! En dat is voor ons team een heel knappe prestatie, met een flink aantal nieuwe speelsters. Mooi om te zien en mee te maken, dat ons dat samen (weer) lukt!