D1: een blik op de setstanden als vage herinnering

Als je een verslag over een wedstrijd schrijft, zijn setstanden vaak een mooi hulpmiddel om de wedstrijd weer voor de bril te krijgen. Het is nu al een paar dagen geleden, dat we in het Landstede Sportcentrum in Zwolle hebben gespeeld. Wat ik me er zo nog van herinner, is dat ik op de terugweg al dacht: de punten blijven staan, de wedstrijd maar gauw vergeten……

Dus: VC Zwolle II – Wevo’70 2-3 (16-25, 25-16, 18-25, 25-16, 12-15)
Als ik dan nu zo naar de setstanden kijk, dan weet ik het ook wel weer. Aan de setstanden zou je af kunnen lezen, dat het een serveerpotje is geweest. Dat klopt voor een groot gedeelte ook wel. De sets die wij ingeleverd hebben, zijn we vooral door eigen fouten heel snel op achterstand geraakt. Die sets hebben we dan ook terecht in moeten leveren. Dat zijn dan de 2e en 4e set.

Set 5 enige dissonant
Set 1 en 3 waren ook niet groots van onze kant, maar wel degelijk genoeg om die ruim te kunnen winnen. Set 5 is eigenlijk de enige dissonant in deze wedstrijd. Want ook in de tiebreak begint VC Zwolle met een hoge servedruk en komt met 3-0 en 5-1 voor te staan. Dan lijkt het als een nachtkaars voor ons uit te gaan, maar blijken we na een inspirerende time-out (?) toch anders te kunnen. Punt voor punt komen we dichterbij en na de veldwissel (8-6) komen we er op 10-10 naast en lopen door naar 10-14.

Week van de Scheidsrechter
Althans, dat denken wij. Iemand die daarover gaat, ziet iets wat niemand anders heeft gezien, maar omdat het de Week van de Scheidsrechter is, gaan we dat niet speciaal uitlichten. In plaats van 10-14 staat er dan 11-13 op de bordjes. Lijkt toch heel anders en voelt ook heel anders. Maar we weten het in de laatste rally’s van deze wedstrijd toch aan onze kant te houden en met 15-12 winnen we de tiebreak. Daarmee komen we op 8 punten uit 2 potjes en kunnen we qua punten in ieder geval spreken van een mooie start aan dit seizoen.

Geen gezelligheid
Moet me toch ook even van het hart, dat ik het wel bijzonder vind dat het Landstede Sportcentrum wel de hal verhuurt, maar verder geen faciliteiten biedt op het gebied van gezelligheid in een kantine. Zo’n prachtaccommodatie hebben en dan teamsporters niet kunnen onthalen op gezelligheid voor en na de wedstrijd. Voor de wedstrijd dacht ik nog, dat dat wel logisch was, omdat we op een jeugdtijdstip mochten spelen (14.00 uur), maar ook na afloop was er niets te doen.

Strik erom
Nou ja, past dan ook wel bij de wedstrijd van die middag. Strik er om, punten bij tellen en op naar volgende week. Weer gezellig in ons eigen Trefpunt in Weerselo om 16.30 uur. Dan komt Dynamo Apeldoorn II bij ons op visite. Tot dan?

Namens D1, Gerjan Heerkes, trainer/coach