Even voorstellen: Alice, vertrouwenspersoon van Wevo’70!

Wevo’70 wil een volleybalvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. De oorzaak is dan ongewenst gedrag en dat willen we als vereniging absoluut niet. Als ongewenst gedrag voorkomt, willen wij dat als club graag weten en willen we jou daarbij ondersteunen.

Er zijn diverse vormen van ongewenst gedrag zoals: pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging, gewelddadig gedrag. Maar personen kunnen ook andere problemen ervaren waardoor je niet kan zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kan zelf met deze punten te maken krijgen, maar je kan het ook bij anderen zien gebeuren. Ook dan (als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder) nodigt Wevo’70 jou uit om contact te leggen met de Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders dit zelfs verplicht om te doen.

Wat doet de VCP?
De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging, maar soms is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk.

Wie is de VCP van Wevo’70?
Alice Kleine Wiecherink-Harmelink is onze VCP. Bij deze stelt ze zich voor:
“Ik ben Alice Kleine Wiecherink. Ik ben 34 jaar en ik woon mijn hele leven al in Weerselo. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in Enschede (als logopedist en docent Nederlands met Gebaren) en in Tubbergen (bij ons eigen autobedrijf Auto JOL). Ik ben sinds 2020 Vertrouwenscontactpersoon van Wevo’70 en sinds 2022 heb ik de cursus VertrouwensContactPersoon bij NOC*NSF gevolgd. Ik hoop (ook bij twijfel) dat jullie contact met me opnemen.”

Hoe kan je de VCP bereiken?
Alice is te bereiken per e-mail via: vertrouwenspersoon @ wevo70.nl
Het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken en niet om daar al te vertellen waar het over gaat.

Alice is ook te bereiken op haar mobiele nummer. Haar nummer wordt aan het begin van het seizoen in de team-app gedeeld.

(NB bij het invoeren van het e-mailadres natuurlijk de spaties voor en achter de @ weglaten, we hebben op de site gekozen om het op deze manier weer te geven om te voorkomen dat er spam naar het mailadres wordt gestuurd)