D1: eindelijk om echte punten en gelijk zijn het er vijf!

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat we een verslag over een wedstrijd mochten schrijven, waarin het om echte punten is gegaan. En dan schrijven we inmiddels oktober. Onze wedstrijdkalender werd uitgesteld en in elkaar gedrukt door ‘onze’ bond, zodat wij, volleyballiefhebbers, naar het WK dames in eigen land kunnen gaan kijken.

En ja, ik heb de wedstrijden van Oranje geprobeerd te volgen, ondanks het circus dat er tegenwoordig bij schijnt te horen. Wat een herrie! Ik vind het dan ook maar niks, en dan krijgen we ook nog een mannelijke commentator, die er vaak naast zit en geen blijk geeft veel kennis van ons spelletje te hebben. Waar hadden we het eigenlijk over? Oh ja, onze competitiestart!

Thuis in het Trefpunt traden wij voor het eerst dit seizoen aan, en wel tegen de koploper na een paar wedstrijden die wel al vorig weekend gespeeld hebben. Emmen’95 haalde daar de volle winst en ja, dan ben je koploper ?.

Met een aantal nieuwe gezichten aan Weerselose zijde, en een volle tribune, startten we set 1 goed. De gasten met veel lengte in de ploeg, kwamen niet ver achter, maar met 10-7 hadden we een mooie start. Die voorsprong bouwden we gestaag uit en op 23-19 leek setwinst in de maak. Maar dat liep even anders…. Op 24-24 kreeg Emmen’95 het eerste setpunt, en even later ook het tweede. Een goed blokpunt zorgde voor een breakpoint en op 27-26 forceerden we de setwinst: 28-26 (1-0).

Set 2 en 3 verliepen bijna identiek. Steeds een paar punten voor, een tegenstander die steeds terugkrabbelde. Eind van elke set een beetje gas bij en dat leverde 25-20 op in set 2. Set 3 leek iets spannender maar zo voelde het niet: 25-23 en we stonden op 3-0.

De bonusset (mogen ze van mij ook direct afschaffen, evenals de kermispuntentelling) is van huis uit niet ons sterkste punt, maar ook die speelden we netjes uit en met 25-20 was de 4-0 een feit en beginnen we met een vijfpunter aan de competitie. Het kon minder…. ?

Namens D1, Gerjan Heerkes, trainer/coach